8 Regional Growth Conference: Αισιοδοξία από τον Θεοχάρη για τον τουρισμό

 

 

 

Τόνο αισιοδοξίας για τη φετινή τουριστική κίνηση, στη μετά covid 19 εποχή, έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, παρεμβαίνοντας στη συνεδρία του 8ου Regional Growth Conference για τις πολιτικές διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος με τα νέα δεδομένα.

Δίνοντας έμφαση στο ότι ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε, ασχέτως αριθμητικών στοιχείων και δεικτών, ανέφερε πως οι μήνες Αύγουστος – Σεπτέμβριος θα ‘ναι καλύτεροι από τον Ιούλιο, αφού οι ήδη αφιχθέντες ξένοι τουρίστες θα ‘ναι κρίσιμο το να στείλουν στις χώρες τους το μήνυμα ότι τα μέτρα και ο επαγγελματισμός είναι επαρκή.

Για τη Δυτική Ελλάδα, ο υπουργός είπε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, με εισιτήριο τριετίας στον Τουρισμό, αν καταφέρει ν’ αποδείξει ότι μπορεί κι έτσι ν΄αρχίσει τη νέα χρονιά με δύναμη και φόρα. Έκανε δε έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ως «διαβατήριο για την επιτυχία».

Στο οικονομικό σκέλος και εμφανή τα προβλήματα στα εργασιακά του κλαδου και στην έλλειψη ρευστότητας, ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε πως και τα δύο είναι κρίσιμα γα την εξίσωση του ελληνικού τουρισμού, αποσαφήνισε όμως ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι στατικά, αλλά εξελίσσονται και διορθώνονται, με τη στήριξηι δεδομένη. Επέμεινε ωστόσο ότι «η μάχη της πραγματικής στήριξης είναι το να φέρουμε τουρίστες».

ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, συμμετέχοντας στο αναπτυξιακό συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι η εικόνα της χώρας το προσεχές 15νθήμερο, καθότι είναι πολλοί οι ευρωπαίοι που θέλουν να έρθουν και μπορεί να το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

«Οι ήρωες του καλοκαιριού είναι οι άνθρωποι του τουρισμού» είπε η κ. Γκερέκου, για να προσθέσει ότι η Ελλάδα προβάλλεται από τα μεγαλύτερα Μέσα παγκοσμίως, ενώ από το φθινόπωρο ο ΕΟΤ θα ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση του 2021.

‘Εθεσε όμως το στόχο του υπουργείου και του ΕΟΤ, με τη φράση «οφείλουμε ν’ αλλαξουμε, όσο κι αν είναι επώδυνο, γιατί αν δεν αλλάξουμε πολύ γρήγορα θα είμαστε εκτός τουριστικού χάρτη». Εξήγησε πως η χώρα πρέπει να γίνει προορισμός με υψηλό επίπεδο ψηφιακής τεχνολογίας, σε συνεργασία με παγκόσμιους οργανισμούς, «όχι φοβικά για την απώλεια του φθηνού μαζικού τουρισμού» κατέληξε.

Για τη Δυτική Ελλάδα, προέτρεψε την Περιφέρεια να λειτουργήσει πρώτη πιλοτικά πάνω σ’ αυτό το πρότζεκτ, με όπλα την Αρχαία Ολυμπία, τα λιμάνια της, τα τοπικά προϊόντα, τον πολιτισμό και τις γεωφυσικές της θέσεις, που μπορούν να προωθήσουν τον αειφόρο τουρισμό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΣ

> Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, μίλησε για άψογη συνεργασία με τον ΕΟΤ και ευχήθηκε σύντομα να σταματήσουμε να λέμε «Go West», αλλά πάμε στον φάρο του Ολυμπισμού.

> Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας, σημείωσε ότι η κρίση είναι η ευκαιρία για να επανεκτιμηθεί ο κλάδος, προτείνοντας «ένα ποιοτικό άλμα» για πελάτες με καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, όπως και αλλαγή της εποχικότητας και της υπερβολικής στενής χωρητικότητας. Τάχθηκε υπέρ ενός ήπιου περιβαλλοντικά τουρισμού, αξιοποίηση του συνεδριακού, πεζοπορικού κ.ά αφού από αυτά χάνονται δισ. ευρώ.

πηγή:pelop.gr