Αδίστακτοι! 1.000.000 μάσκες «μαϊμού» στην αγορά – Τα απίστευτα ευρήματα

 

 

 

 

Μεγάλο κύκλωμα το οποίο θα… έριχνε στην αγορά πάνω από 1.000.000 μάσκες προστασίας, αμφιβόλου ποιότητας, κατάφερε να εξαρθρώσει η Ασφάλεια Αθηνών, έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 1.000.000 μάσκες αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεις, αρκετά προϊόντα «μαϊμού» με επώνυμες μάρκες, ακόμα και αναβολικά χάπια σε αποθήκη που διατηρούσε το κύκλωμα στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Πώς… ξετρύπωσαν οι Αρχές το κύκλωμα με τις μάσκες

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν υπεύθυνος νόμιμης και πιστοποιημένης Εταιρείας παρασκευής παραϊατρικού υλικού και ιατρικών μασκών, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως άτομο με ψευδή στοιχεία που εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας, κατάφερε να τους εξαπατήσει και τελικά να πάρει πάνω από 200.000 πιστοποιημένες μάσκες, χωρίς βέβαια να τις πληρώσει. Επρόκειτο για ένα ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν εγκαταλειμμένο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής το φορτηγό που χρησιμοποίησε ο δήθεν υπάλληλος του «μαϊμού» επιχειρηματία, προκειμένου να φορτώσει τις μάσκες από την νόμιμη Εταιρεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τις ΕΛ.ΑΣ: «…Στη δεύτερη φάση των ερευνών, την 04-05-2020, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα να εξέρχεται από αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του Ασπροπύργου και σε έρευνα που επακολούθησε βρέθηκαν στο εσωτερικό του 23.750 ιατρικές μάσκες, οι οποίες προέρχονταν από την απάτη σε βάρος της νόμιμης εταιρείας.

Στο όχημα επέβαιναν 2 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν. Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στον αποθηκευτικό χώρο, απ’ όπου εξήλθε το φορτηγό όχημα, όπου βρέθηκαν 170.670 ιατρικές μάσκες, οι οποίες προέρχονταν από την απάτη σε βάρος της εταιρείας.

μάσκες  μάσκες 

Συνολικά από τις 210.900 ιατρικές μάσκες που κατάφεραν να αποσπάσουν με την μέθοδο εξαπάτησης, βρέθηκαν οι 194.420, οι οποίες και αποδόθηκαν στην εταιρεία.

Οι έρευνες και τα ευρήματα

Στην τρίτη φάση των ερευνών, χθες 12-05-2020, πραγματοποιήθηκαν 8 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους – καταστήματα, μελών της οργάνωσης, στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Αλίμου, του Κορυδαλλού και του Αιγάλεω.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ειδικεύονταν στην παράνομη διάθεση ιατρικού υλικού (μάσκες) καθώς και απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών.

Μάλιστα λειτουργούσαν με συστηματικό τρόπο και φρόντιζαν να προσδίδουν νομιμοφάνεια σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την οποία αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

μάσκες  μάσκες

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατασκεύαζαν τιμολόγια και λοιπά παραστατικά, με τα οποία νομιμοποιούσαν την μεταφορά των ιατρικών μασκών ενώ για την απόκρυψη της προέλευσής τους και την παραπλάνηση των υποψήφιων αγοραστών, τις επανατυποποιούσαν σε νέες κούτες μεταφοράς.»

Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.110.423 ιατρικές μάσκες, 5.245 ευρώ, 2 φορτηγά και 3 αυτοκίνητα, πάνω από 50.000 ετικέτες γνησιότητας διαφόρων επώνυμων εταιρειών (ένδυσης-υπόδησης) καταφανώς πλαστές, πάνω από 3.000 είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, όλα απομιμητικά επώνυμων εταιρειών, δισκία αναβολικών σκευασμάτων και μικροποσότητα κάνναβης, πιστόλι και 3 πλήρη κλειστά κυκλώματα καταγραφής εικόνας.

Φωτογραφίες από: ΕΛ.ΑΣ.