«Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη Στις 26 Νοεμβρίου στον Απόλλωνα

 

 

Μια παράσταση μουσικής και λογού από το μικρό συγκρότημά της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης – Λιποτάκτες» με τη συμμετοχή της κόρης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτας, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με τη επιμέλεια της διοργάνωσης, από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Πύργου.

 Η συναυλία συνδυάζεται με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, σχετικά με τη μετονομασία της πλατείας «Παλιόβρυσες» (Νικάκη) της Κοινότητας Πύργου, σε πλατεία «Μίκης Θεοδωράκης».

 Η πόλη του Πύργου συμμετέχει στο δίκτυο πόλεων «Μίκης Θεοδωράκης» προβάλλοντας τη ζωή και το έργο του μουσικοσυνθέτη, στις πόλεις που έζησε και δημιούργησε. Η συνεργασία των πόλεων αφορά, τη κοινή τους δράση προάγοντας το μεγάλο του έργο.

  Ο Δήμος Πύργου έχει ήδη προγραμματίσει έργα ανάπλασης της περιοχής, γύρω από το σπίτι που έζησε ο Μίκης ( στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Περικλέους) και της ευρύτερης περιοχής συνδέοντας τη πλατεία «Μίκης Θεοδωράκης», το σπίτι που έζησε και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου.  Στο ίδιο σπίτι θα αναρτηθεί τιμητική μαρμάρινη πλάκα καθώς και ψηφιακή επιγραφή (QR code/ link )  που θα οδηγεί του επισκέπτες, σε σχετικό  ενημερωτικό υλικό στο διαδίκτυο.