ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ «Η ΗΛΙΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ», ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

0
243

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Δήμος Ήλιδας και το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» υποδέχονται από την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 έως και την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στο νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας, την μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον βίο και την καριέρα του μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. 

Στην έκθεση με τίτλο: «Η Ήλιδα υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή» παρουσιάζεται πλούσιο αρχειακό υλικού από το μουσείο Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής που διατηρεί  ο Σύνδεσμος Φίλων & Μουσείο Καραθεοδωρή. 

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Μαθηματικούς του 20ού αιώνα με παγκόσμια αναγνώριση, ενώ στην έκθεση προς τιμήν του θα περιλαμβάνονται αντίγραφα φωτογραφιών και επιστολών του Έλληνα Μαθηματικού με διακεκριμένους επιστήμονες της εποχής του, μεταξύ αυτών και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η περιοδεία της εν λόγω έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Μαθηματικών όπου έχει οριστεί το 2018 και εορτάζεται από την Ελληνική Μαθητική Εταιρεία με δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 9:30 έως τις 13:30 για τον πρωινό κύκλο και από τις 19:00 έως τις 21:00 για τον απογευματινό.