«Αντάρτικο» κατά του Facebook: Ποιες είναι οι 20 εταιρείες-κολοσσοί που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους

 

 

 

 

Σοβαρές πιέσεις ακόμα και από εταιρείες – «γίγαντες» του εμπορίου και της βιομηχανίας δέχεται η δημοφιλής πλατφόρμα Facebook.

 

Η μία μετά την άλλη, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του τεράστιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που δεν κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση της ρητορικής μίσους. Η δράση #StopHateforProfit ξεκίνησε από ομάδες ακτιβιστών την περασμένη εβδομάδα και αποτελούσε ένα κάλεσμα προς τις μεγάλες εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook. Η ανταπόκριση ήταν πέραν κάθε προσδοκίας καθώς μέσα σε λίγες μόλις ημέρες τεράστιες αλυσίδες ανακοίνωσαν ότι θα… μπλοκάρουν το Facebook.

Οι 20 εταιρείες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το Facebook
Στη λίστα των εταιρειών που προχωρούν σε μποϊκοτάρισμα του Facebook βρίσκονται κολοσσοί της τεχνολογίας, των επικοινωνιών, της ένδυσης, των τροφίμων, ακόμα και παραγωγοί του Χόλιγουντ.
Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ από την Κλειώ Νικολάου για τις εταιρείες που ξεκίνησαν τον δικό τους «πόλεμο» κατά του Facebook.
Πηγή: iefimerida.gr