Αντιπολεμικό, Αντιϊμπεριαλιστικό συλλαλητήριο , Κυριακή 13 Μαϊου 2018 στην Πάτρα

0
231

Συνεδρίασε την Παρασκευή 4/5/2018 η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Ηλείας και έλαβε απόφαση να συμμετάσχει στο Παμπελοποννησιακό, Αντιπολεμικό, Αντιϊμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 13 Μαϊου 2018, στην Πάτρα, ώρα 6.30μμ στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιϊμπεριαλιστικής δράσης.

Πρόκειται για μια κίνηση μαζικής καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη χειμαζόμενη Συρία, μιας επίθεσης που ενορχηστρώνεται και στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέχωρα από την αποτρόπαια πρακτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να εξαπολύουν βόμβες σε όποια χώρα θέλουν, χωρίς κανένα φραγμό ηθικό ή πολιτικό, η τακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την περιοχή και αυξάνει τις πιθανότητες ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στους πιο πάνω ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δυστυχώς, η χώρα μας όχι μόνο δεν αντιδρά, αντίθετα, συνδράμει και συμμετέχει στις επιθέσεις προσφέροντας κάθε βοήθεια στο ΝΑΤΟ, προωθώντας έτσι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδεικνύεται αμείλικτη για τους επικίνδυνους για το λαό μας χειρισμούς της κυβέρνησης. Τα κλιμακούμενα προκλητικά επεισόδια με τη γείτονα Τουρκία, κατά τα άλλα σύμμαχο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αστάθειας και πολέμων και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τους λαούς. Μόνο για τα κέρδη των μονοπωλίων που εκπροσωπεί.

Γι΄αυτό ο λαός μας πρέπει να αντισταθεί και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια σε αυτούς που του επιβάλλουν από τη μια πλευρά σκληρή και απάνθρωπη λιτότητα για τα κέρδη των μονοπωλίων και από την άλλη πλευρά εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που έχουν κόστος σε ζωές αμάχων και αθώων παιδιών. 

Η ΕΕΔΥΕ Ν. Ηλείας καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων αλλά και κάθε πολίτη μεμονωμένα να δώσει ενεργό και δυναμικό παρών στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής 13/5/2018. Στην προσπάθεια να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, η ΕΕΔΥΕ Ν. Ηλείας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 9/5/2018, ώρα 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. 

Η μετάβαση στην Πάτρα θα γίνει με λεωφορεία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Περιοχή Πύργου και νότιας Ηλείας, 6973749419, 6974598795

Περιοχή Αμαλιάδας, 6977507160

Περιοχή Κάμπου, 6946583866