ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-05-2018

0
201

Η Επιτροπή  Ειρήνης Νομού Ηλείας  συμμετέχει στο Παμπελοποννησιακό Αντιπολεμικό Αντϊιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μάη 2018 και ώρα 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στα πλαίσια της Πανελλαδικής Αντιϊμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ. 

       Οι εξελίξεις στην περιοχή μας απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθιερώνουν. 

Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.Με την επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία με τη στήριξη και ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε δολοφονούν για άλλη μια φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα.

Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στα σχέδια τους με τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» γιατί διαθέτει στρατιωτικά αεροδρόμια και βάσεις από Καλαμάτα, Ανδραβίδα, Άραξο μέχρι Άκτιο, διαθέτει επίσης λιμάνια και υποδομές καθώς και θαλάσσιο υπέδαφος με υδρογονάνθρακες για την εκμετάλλευση τους από μονοπωλιακούς ομίλους.

Στόχο έχουν να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε μια μεγάλη Αμερικανονατοϊκή βάση και να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στον Άραξο.

Οι  συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι πολεμικές απειλές, ο εμβολισμός του περιπολικού «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και  η στρατιωτική παρουσία  στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.  

            Η αστική τάξη της γειτονικής χώρας στοχεύει στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Α. Μεσόγειο και την αλλαγή των συνόρων όπως δείχνει η εισβολή στη Συρία, η προκλητική αξίωση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Οι σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων στρέφονται κατά των λαών και ο λαός μας έχει υποχρέωση να κινηθεί με βάση τα δικά του συμφέροντα και με αυτό το κριτήριο να κρίνει αυστηρά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων.   

            Η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι πρόκληση κατά του λαού μας. Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Έχει αποδειχτεί από τις ευθύνες που έχουν για τη Χούντα το 1967, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την αναζήτηση διχοτομικής λύσης, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας,  από τους εκατοντάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. 

     Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες.  

            Ο πατριωτισμός που συνδέεται με τα συμφέροντα και το δίκιο του λαού, δεν έχει καμιά  σχέση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τα  συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονωθεί  η ναζιστική , εγκληματική “Χρυσή Αυγή”.

            Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

            Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση. 

Καμια συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους 

Κανένας ΄Ελληνας φαντάρος-στρατιωτικός εκτός συνόρων

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

΄Εξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο- Μεσόγειο και Βαλκάνια

΄Όχι πυρηνικά στον ΄Αραξο

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις

΄Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

Αποδέσμευση από Ε.Ε – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 13-05-2018, ώρα  6.30 το απόγευμα

ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ,   ΣΤΗΝ  Π Α Τ Ρ Α

 Η μετακίνηση θα γίνει  με λεωφορεία

Τηλ. Επικοιν.   6977-507160,   6973-749419,  6946-583866

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ:

ΠΥΡΓΟΣ, Πλ. ΟΤΕ,                      ώρα  4, 00   μ.μ.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ,  από  ΕΛΤΑ             ώρα  4, 30 μ.μ.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ από  ΚΤΕΛ               ώρα  4  45 μ.μ

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ από Αγ.Κων/νο         ώρα 5, 00  μ.μ.

ΛΕΧΑΙΝΑ   από   Κ. Πλατεία        ώρα  5, 10   μ.μ.

ΒΑΡΔΑ       από Πλ.Ελευθερίας     ώρα  5, 25   μ.μ.