Αρμενία: Κατήργησε την ειρηνευτική συμφωνία με την Τουρκία

0
212

Στην κατάργηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009, προχώρησε η κυβέρνηση της Αρμενίας.

Η Αρμενία και η Τουρκία είχαν υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία σε μια απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών καθώς, ενώ είχαν ανοίξει και τα κοινά τους σύνορα.

«Έπειτα από συζητήσεις, ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν υπέγραψε ένα διάταγμα και το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας ενέκρινε τη διαδικασία της ακύρωσης των πρωτοκόλλων που υπογράφθηκαν την 10η Οκτωβρίου του 2009» τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αρμενικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Αρμενία έκανε τα πάντα «για να μην εναποθέσει το βάρος της διευθέτησης των σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκία στους ώμους των επόμενων γενεών».

«Όμως η Άγκυρα… δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επικύρωση και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά επιπλέον δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι δεν σκόπευε να το κάνει» τόνισε ο Σαρκισιάν, προσθέτοντας ότι η χώρα του ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στο μέλλον, «εφόσον η τουρκική πλευρά επιδείκνυε την ίδια βούληση».

Πηγή : naftemporiki.gr