Χρήστος Γαβράς Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – “Η Μάχη κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία”

0
207

Στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν 21 περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 10 δις ευρώ. Μειώσεις που οδήγησαν  σε περικοπή των κύριων συντάξεων από 35% έως 40% και τις επικουρικές κατά 44% σε σχέση με το 2014. Ποια είναι η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας;

  Η ανταποδοτική σύνταξη φτωχών ηλικιωμένων χάθηκε.

– Τα κριτήρια για επίδομα ανεργίας περιορίστηκαν δραματικά. Αντί των 224.000 δικαιούχων, που το ελάμβαναν το 2011, τώρα -και με περισσότερους ανέργους- το παίρνουν μόνο 121.000.

– Το στήριγμα του ΕΚΑΣ, αφού περιορίστηκε δραματικά, καταργείται πλήρως.

– Συρρικνώθηκαν τα πολυτεκνικά επιδόματα.

– Μπήκε μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης.

– Ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της φτώχειας συνοψίζονται στα πιο κάτω:

– Ανάπτυξη στην οικονομία, η οποία θα τραβήξει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες πάνω από το ετήσιο όριο της φτώχειας. Αν οι εκλογές γίνουν φέτος, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο και θα πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021. Αυτό μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017.

– Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα καθιερωθεί  από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος 1 δις ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. Και θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, όπως έκανε η Γαλλία με το πρόγραμμα μικροπιστώσεων, το οποίο είχε πολύ θετικά αποτελέσματα για τους αποκλεισμένους πολίτες.

– Τα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων. Έχουμε προβλέψει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ετήσια βάση για να καλύψουμε την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με τα ελαστικότερα κριτήρια που σας προανέφερα.

– Παράλληλα θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια άνεργους κάτω των 35 ετών. Είναι απολύτως εφικτό να πιστοποιήσουμε 50,000 ανέργους σε γνώσεις βασικού προγραμματισμού μέσα από εντατικά εξάμηνα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους.

– Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.