Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για νέες εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελληνική οικονομία

0
130

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, με αφορμή την δημοσίευση εκθέσεων και στοιχείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της 18/04/2018 για την Ελληνική οικονομία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέες πιέσεις ασκεί στη χώρα μας το ΔΝΤ. Η Ελληνική οικονομία θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από αυτές τις πιέσεις σύντομα με μια «καθαρή» έξοδο από το Μνημόνιο, και όχι με περαιτέρω κηδεμονίες που προοιωνίζεται η αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς Μνημονίων και η παρούσα κυβέρνηση ευθύνεται για αυτό, καθώς έσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το 2015, χωρίς να έχει πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης, όπως είχε και υλοποιούσε η Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, το ΔΝΤ λέει και κάτι σημαντικό: το να βγάζουμε πλεονάσματα, αφού έχουμε υπερφορολογηθεί και είναι άνεργος και υποφέρει ο μισός πληθυσμός και πάνω, δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη, οπότε δεν είναι ένας δείκτης που θα λάβει σοβαρά υπόψη για την αξιολόγηση της οικονομίας μας. Η οικονομία μας δεν προχωράει καλά και δεν χρειαζόμαστε τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ, για να το αντιληφθούμε. Εμείς το ζούμε κάθε μέρα στο «πετσί» μας.

Οι αναχρονιστικές αριστερές αντιλήψεις περί οικονομίας πήγαν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, όταν θα αναλάβουμε την κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι θα βάλουμε πάλι τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη συγκροτήσει σχέδιο ανάπτυξης με μείωση της φορολογίας/εισφορών κ.α. και με αύξηση των διεθνών επενδύσεων για την Ελλάδα.»