Δημοσκόπηση: Μπροστά με 17% η ΝΔ, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης -3 στους 4 ζητούν παράταση του lockdown -64% λένε «ναι» στο εμβόλιο

 

 

Παράταση του lockdown στη χώρα μας επιθυμούν τρεις στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown και όλων των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασής του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.Εξάλλου στη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16% στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 38% (39,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ΚΙΝΑΛ διατηρείται στην τρίτη θέση με 6,5% και ακολουθούν ΚΚ# (5,5%) και Ελληνική Λύση με 5%Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 17% καθώς συγκεντρώνει 40% έναντι 23% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 6% και Ελληνική Λύση με 5%.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 45% έναντι μόλις 23% του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8% λίγο έως ελάχιστα.

Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (από 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30 έως 44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ ένα 30% απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων απαντά «άμεσα», το 21% «μετά από 2-3 μήνες», το 21% απαντά «αργότερα» και ένα 16% απαντά «ποτέ».

Πηγή: iefimerida.gr