Δις ισόβια στους δολοφόνους των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

0
262

Σε ποινή δις ισοβίων και 66 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο ο Ιωάννης Σαβίδης και ο Ανδρέας Ποφίδης, κατηγορούμενοι για την δολοφονία δυο ανδρών της ομάδας Δίας στου Ρέντη, το 2011.

Αντίθετα το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία τον Γιώργο Εμερζίδη, κρίνοντάς τον ένοχο μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση για αθώωση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια προκάλεσε την οργή των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, φωνάζοντας: «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας….Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;»

Παράλληλα, ένταση επικράτησε στο δικαστήριο και νωρίτερα, όταν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών.

«Είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά» είπε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ στο άκουσμα της απόφασης ένας εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενος προς την έδρα είπε:
«Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…».

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, που ονομάζεται Βιτάλι και φυγοδικεί.