Εδμόνδος Κασιμάτης: “Χάθηκε ένας μεγάλος πατριώτης”

Ο νέος Πρόεδρος της πρεσβυγενούς κοινότητας, Εδμόνδος Κασιμάτης, ανήγγειλε τη δημιουργία νέου μεταφραστικού τμήματος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Μέσα στα σχέδια της νέας Κοινοτικής Επιτροπής της Ε.Κ.Α. είναι η δημιουργία ενός μεταφραστικού τμήματος, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Αλεξανδρινών παροίκων και το οποίο κυρίως να μεταφράζει επίσημα από τα ελληνικά στα αραβικά και το αντίθετο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

 

 

 

Ο Εδμόνδος Κασιμάτης που έφυγε από τη ζωή προσέφερε τα μέγιστα στον ελληνισμό της Αιγύπτου. Τη θλίψη της εξέφρασε, με συλλυπητήριο μήνυμά της, η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μάκραμ.

Ο Εδμόνδος Κασιμάτης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, αλλά νικήθηκε από τον κορονοϊό.

“Χάθηκε ένας μεγάλος πατριώτης”, τόνισε η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μάκραμ, υπογραμμίζοντας την προσφορά του τόσο στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας όσο και ως προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

 

Παράλληλα, η Αιγύπτια υπουργός έκανε λόγο για την προσφορά του Εδμόνδου Κασιμάτη στο πρόγραμμα «Νόστος – Επιστροφή στις Ρίζες”, μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, συμβάλλοντας δυναμικά ο ίδιος στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, Αιγύπτου και Ελλάδος, αλλά και για τη υποστήριξη που προσέφερε στο Ταμείο “Ζήτω η Αίγυπτος” για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ