Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ υλοποιείται. Κύριε Καραμανλή αφήστε τις επικίνδυνες ακροβασίες για το νομό Ηλείας

 

 

 

 

Με πρωτοβουλία της πρώην Βουλευτού Ηλείας
Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τους Σπύρο Λαμπρινό και Γιώργο Αλεξόπουλο, επισκέφτηκε το χώρο του εργοταξίου του αυτοκινητόδρομου ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ στο Γεράκι του Δήμου Ήλιδας. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους και τον υπεύθυνο του εργοταξίου κ. Βασίλη Ματσουλιάδη για την πορεία των έργων στο συγκεκριμένο τμήμα.
Σύμφωνα με τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα η εταιρεία INTRAKAT που έχει αναλάβει την εκτέλεση του τμήματος Αμαλιάδα-Δουνέικα έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς υπερκαλύπτοντας το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.
Με δεδομένο ότι οι πέντε από τις 8 εργολαβίες έχουν συμβασιοποιηθεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καλούμε τον Υπουργό κύριο Καραμανλή να αφήσει τις ακροβασίες, τα ψέματα και το Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος του. Θεσμική του και πολιτική υποχρέωση είναι να προχωρήσει στη νόμιμη συμβασιοποίηση των δύο εκ των τριών που υπολείπονται και να υλοποιήσει την απόφαση για την τρίτη εργολαβία, που πρόκειται να εκδοθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας. Τον καλούμε επίσης να επισκεφτεί τα εργοτάξια και να σταματήσει τις πομφόλυγές του.
Μόνον ένας άσχετος υπουργός μπορεί να παίζει την τύχη ενός έργου εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή του.
Ενημερώνουμε τον Ηλειακό λαό ότι τυχόν ανατροπή της υφιστάμενης και εφαρμοζόμενης λύσης θα επιφέρει δεκαετή αναβολή στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΤΡΑ—ΠΥΡΓΟΣ και η Νέα Δημοκρατία θα είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη για πολλά χρόνια του δρόμου καρμανιόλα, για την εξώθηση στην ανεργία εκατοντάδων εργαζομένων στα εργοτάξια και για την περαιτέρω υποβάθμιση του νομού Ηλείας.
Σο ότι αφορά τους Δημάρχους που επισκέφτηκαν τον κύριο Καραμανλή για δημόσιες σχέσεις ελπίζουμε να γνωρίζουν τις γραφειοκρατικές και νομικές διαδικασίες και τους κινδύνους που ακολουθούν στην ανατροπή ενός εγκεκριμένου και χρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό οφείλουν, έστω και τώρα, να κινηθούν
στο πνεύμα της συνέχισης και ολοκλήρωσης των έργου και να υπερασπιστούν τον τόπο μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση