ΕΛΜΕ Ηλείας: Διαδηλώνουμε στο Παμπελοποννησιακό, Αντιπολεμικό, Αντιϊμπεριαλιστικό συλλαλητήριο 13/5

0
238

Η ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ συμμετέχει  στο Παμπελοποννησιακό, Αντιπολεμικό, Αντιϊμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 13 Μαϊου 2018, στην Πάτρα, ώρα 6.30μμ στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιϊμπεριαλιστικής δράσης.

          Πρόκειται για μια κίνηση μαζικής καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη χειμαζόμενη Συρία, μιας επίθεσης που ενορχηστρώνεται και στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέχωρα από την αποτρόπαια πρακτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να εξαπολύουν βόμβες σε όποια χώρα θέλουν, χωρίς κανένα φραγμό ηθικό ή πολιτικό, η τακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την περιοχή και αυξάνει τις πιθανότητες ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

             Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.

          Γι΄ αυτό ο λαός μας πρέπει να αντισταθεί και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια σε αυτούς που του επιβάλλουν από τη μια πλευρά σκληρή και απάνθρωπη λιτότητα για τα κέρδη των μονοπωλίων και από την άλλη πλευρά εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που έχουν κόστος σε ζωές αμάχων και αθώων παιδιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια.

Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας.

Συμμετέχουμε σε κάθε αντιπολεμική εκδήλωση και δίνουμε δυναμικό παρόν στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής 13/5/2018

          Η μετάβαση στην Πάτρα θα γίνει με λεωφορεία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Περιοχή Πύργου και νότιας Ηλείας, 6973749419, 6974598795

Περιοχή Αμαλιάδας, 6977507160

Περιοχή Κάμπου, 6946583866