ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

0
386

Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει πλέον το έργο «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αμαλιάδας», το οποίο όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».
Η πρόταση που συνέταξε και κατέθεσε ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την ΑΝΟΛ Α.Ε. για τις εν λόγω αναπλάσεις αξιολογήθηκε ως άρτια τεκμηριωμένη και αμέσως εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα συνολικής δαπάνης 2.396.000 ευρώ, που αφορά στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας και μίας σειράς πλατειών, δρόμων και αδιαμόρφωτων εκτάσεων.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας (Μεταξά) και των Περιμετρικών Οδών αυτής, η ανάπλαση της πλατείας του Μνημείου Ηρώων στο κέντρο της Αμαλιάδας, η ανάπλαση της πλατείας Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και σοβαρές παρεμβάσεις στο χώρο πέριξ του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού έως το νέο «Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας».
Επίσης, περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας που αφορούν στη διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, σε δενδροφυτεύσεις, στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού και στην ανακατασκευή του οδοστρώματος, για τις οδούς Αντωνίου Πετραλιά που αποτελεί συνέχεια της εισόδου της πόλης, Έλλης, Δημοκρατίας, 25ης Μαρτίου, Κολοκοτρώνη, Γ. Παπανδρέου, Φιλικής Εταιρείας, Ιπποκράτους, 3ης Μεραρχίας, Ιφίτου και Ν. Καζαντζάκη.
Με τις νέες παρεμβάσεις αναβαθμίζονται σημαντικά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας που παρέμεναν χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική τους υποβάθμιση.
Σκοπός της Δημοτικής αρχής κατά την πρόταση για ανάδειξη των συγκεκριμένων περιοχών, ήταν η δημιουργία αναπτυξιακών ευκαιριών στο σημαντικό αυτό τμήμα της πόλης.