Επαγγέλματα μετά το λύκειο – Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού το Σάββατο στον Πύργο

0
336

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η σωστή επιλογή σπουδών είναι ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες μαθητές και γονείς.
Η επιλογή επαγγέλματος είναι ίσως η σημαντικότερη απόφαση που καλούνται να πάρουν οι μαθητές και η οποία πρόκειται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους. Στις μέρες μας, με την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και με την ανεργία να σκαρφαλώνει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, η κρισιμότητα αυτής της επιλογής βαραίνει ακόμη περισσότερο μαθητές και γονείς, οι οποίοι χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση νιώθουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Βασικό πρόβλημα γονιών και μαθητών δεν είναι μόνο η δυσκολία επιλογής σπουδών αλλά και η έλλειψη κινήτρων για να προσπαθήσουν τα παιδιά να επιτύχουν τους στόχους τους. «Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει και οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες που παρέχουν πλέον οι σχολές. Μπορεί για παράδειγμα να σπουδάσεις φιλόλογος και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό στο digital marketing. Επίσης σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι και ο τρόπος διαβάσματος. Η σωστή διαχείριση του χρόνου».

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι ένα εργαλείο που έχει στόχο να βοηθήσει τον έφηβο να κατανοήσει βαθύτερα τις ικανότητες, τις κλίσεις, τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά του, έτσι ώστε να καταλήξει στην καταλληλότερη απόφαση σχετικά με το μελλοντικό του επάγγελμα. Με άλλα λόγια, συμπληρώνοντάς το μπορεί να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα του εαυτού του και να δει πώς αυτή ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας γενικότερα.

Διακεκριμένοι επαγγελματίες θα συμβουλεύσουν τους παρευρισκόμενους για θέματα σχετικά με τον επαγγελματικό τους τομέα και όσοι μαθητές Γυμνασίου και Ά Λυκείου επιθυμούν, θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Κεντρικός ομιλιτής της ημερίδας θα είναι ο κύριος Γιώργος Χατζητέγας, καθηγητής Φυσικής και εκπαιδευτικός αναλυτής.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ