Επιχείρηση «γροθιά» στο ντόμπινγκ από τη WADA! Πρωτοστάτησε η Ελλάδα

 

 

 

Μετά από συντονισμένες κινήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, η WADA σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές πολλών χωρών ανά τον κόσμο, εξάρθρωσε ολόκληρα κυκλώματα ντόπινγκ, οδηγώντας σε 234 συλλήψεις σε 33 χώρες, με σχεδόν 1.000 μηνύσεις, μετά από 1.357 αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Αθλητικών Ειδήσεων (SID), πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, στην οποία κατασχέθηκαν πάνω από 3,8 εκατομμύρια τόνοι αναβολικών, ενώ εντοπίστηκαν εννέα παράνομα εργαστήρια, στα οποία παρασκευάζονταν οι απαγορευμένες ουσίες. Ανάμεσα στις χώρες που πρωτοστάτησαν μάλιστα, θεωρούνται η Ιταλία και η Ελλάδα, με τις ελληνικές αρχές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

«Μία τέτοια συνεργασία οδηγεί σε ουσιαστικά αποτελέσματα και μπορεί να επηρεάσει τη διαθεσιμότητα παραποιημένων ή παρανόμων σκευασμάτων που χρησιμοποιούν μερικοί αθλητές σε όλον τον κόσμο», σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής των ερευνών στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA), Γκύντερ Γιούνκερ.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle