Επίσημα με Λεβέντη ο Ν. Νικολόπουλος

 

 

Η συμφωνία μεταξύ του Βασίλη Λεβέντη και του Νίκου Νικολόπουλου δεν περίμενε την Κυριακή, όπως αρχικά ήταν δρομολογημένο. Καθώς είχε διαρρεύσει από την Πέμπτη, ανακοινώθηκε άτυπα χθες μέσω του λογαριασμού του Αχαιού βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημοποιείται στη σημερινή έκτακτη σύνοδο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, στο οποίο προεδρεύει.

Ο Ν. Νικολόπουλος ανάρτησε την πρόσκληση στη σημερινή (11:45 π.μ.) έκτακτη σύνοδο της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, που θα έχει «μοναδικό θέμα την εκλογική συνεργασία με την Ενωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου». Και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο ίδιος και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Η σύνοδος, παρουσία των Β. Λεβέντη και Ν. Νικολόπουλου, αποκτάει το χαρακτήρα της επισημοποίησης της συνεργασίας τους, ενώ θα έχει ενδιαφέρον για τα πρόσωπα που θα προταθούν από τους χριστιανοδημοκράτες για υποψήφιοι με την ενωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας ο Ν. Νικολόπουλος θα θέσει υποψηφιότητα στη Β’ Αθήνας (Νότιος Τομέας) ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην Αχαΐα αναμένεται να πολιτευτεί η Τασία Μανωλοπούλου, σύζυγος του ανεξάρτητου βουλευτή.

Παράλληλα, ο βουλευτής διατηρεί την ιδιότητα του επικεφαλής της Νέας Πάτρας στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και θα μετέχει ως εκλεγμένος σύμβουλος.

Ο Α. Μαζαράκης

Αδύνατο χαρακτήρισε, με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, Ανδρέας Μαζαράκης, το ενδεχόμενο να συνεργαζόταν η παράταξη με το Ν. Νικολόπουλο, μιλώντας χθες στο Ράδιο Γάμμα, επιμένοντας σε επιθετική τακτική κατά του βουλευτή, την οποία είχε εγκαινιάσει κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το κομματικό στέλεχος, μιλώντας με σκληρούς τόνους, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν κοινά πολιτικά σημεία ανάμεσα στις δύο πλευρές και εκτίμησε ότι ο βουλευτής βρίσκει πάντα τρόπους να επιβιώνει κάτω από δύσκολες συνθήκες.

«Το δικό μου κίνητρο, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, είναι να προσφέρω ό,τι μπορώ» είπε και διέκρινε την περίπτωση του Ν. Νικολόπουλου και «λίγων συγκεκριμένων», από άλλους που βρέθηκαν κοντά στον βουλευτή. Υποστήριξε ο Α. Μαζαράκης ότι η πόρτα της ΝΔ θα είναι ανοικτή για όσους θέλουν να προσφέρουν στην παράταξη και επεσήμανε ότι δεν αμφισβήτησε την ιδεολογικοπολιτική καταγωγή τους.

Πηγή:pelop.gr