Επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Ζαχάρως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΝΕ.Δ.Α.

0
287

«Διαμαρτυρόμαστε δημόσια την Απραξία και την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής Ζαχάρως όσο αφορά την διεκδίκηση από τον Δήμο τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ .
Κύριε Δήμαρχε για Τέταρτη συνεχόμενη χρόνια αδιαφορήσατε και δεν μπήκατε στην διαδικασία να υποβάλετε αίτημα διεκδίκησης Γαλάζιας Σημαίας για την ομορφότερη και καθαρή θάλασσα της Ευρώπης.

Η παραλία Ζαχάρως ,απέχει μόλις 800 μ. από το κέντρο της πόλης και συνδέεται με αυτή με μεγάλη Λεωφόρο στο τέλος της οποίας ευρίσκεται ο παραλιακός οικισμός που είναι μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Η παραλιακή περιοχή της Ζαχάρως είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες που δύσκολα τις συναντάει κανείς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή της Ζαχάρως η παραλία είναι αρκετών χιλιομέτρων μήκους από τον Καϊάφα μέχρι το Γιαννιτσοχώρι , και το πλάτος της κυμαίνεται από 300 έως 500 μ, η δε σύσταση του εδάφους είναι αμιγής πυριτική άμμος χωρίς καμία απολύτως πρόσμιξη με ξένη ουσία και προσφέρεται έτσι για αμμοθεραπεία. Το προνόμιο αυτό της αμιγούς πυριτικής άμμου που προεκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα και μέσα στη θάλασσα ,είναι από τα σπάνια στην Ελλάδα. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα. Φυσικά χρειάζονται και άλλες υποδομές στη παραλια , φέρτε τα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για έγκριση.
Κατόπιν αυτού ως αντιπολίτευση του Δήμου Ζαχάρως καταγγέλλουμε την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα ,για την υποβάθμιση της περιοχής, δεδομένου ότι τα κριτήρια για την απονομή τα έχουμε.»