Εξωδικαστικός Μηχανισμός και ρύθμιση Οφειλών Επιχειρήσεων

0
224

Σημαντική Ημερίδα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και την Ρύθμιση Οφειλών Επιχειρήσεων, πραγματοποιείται αύριο στις 6:30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηλείας.
Πρόκειται για μία ακόμη ενημερωτική πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού θεσμού που έχει στόχο πέρα από την ενημέρωση, να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από ειδικούς επιστήμονες στις απορίες και ερωτήσεις του επιχειρηματικού κόσμου.
Άλλωστε την εκδήλωση καλούνται να παρακολουθήσουν επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, οικονομικοί σύμβουλοι, λογείς οικονομολόγοι, Νομικοί κ.λπ.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει εξ’ άλλου στις διατάξεις του Ν. 4469/2017 σχετικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων και την κατανόηση της διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Εισαγωγή: Γενική Περιγραφή Μηχανισμού, ένταξη στα γενικότερα εργαλεία του δικαίου, ιδίως του Πτωχευτικού Δικαίου (διαδικασία εξυγίανσης κλπ.): Εισηγητής Νικόλαος Μπάστας & Γιώργος Δαλιάνης.
2. Ποιοι υπάγονται στον εξωδικαστικό. Προϋποθέσεις ένταξης. Γενική παράθεση των σχετικών διατάξεων. Ποια χρέη ρυθμίζονται και αν σ’ αυτά εντάσσονται οι τραπεζικές οφειλές με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Επικύρωση από τα δικαστήρια. Προστασία της επιχείρησης – αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεση. Τι ισχύει για τους εγγυητές και τους συνοφειλέτες. Εισηγητής Νικόλαος Μπάστας.
3. Γενική περιγραφή και ανάλυση της διαδικασίας, της σύμβασης αναδιάρθωσης χρεών, το περιεχόμενο, πώς υπολογίζεται το κούρεμα των οφειλών και σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται. Εισηγητής: Γιώργος Δαλιάνης.
4. Μεταχείριση των οφειλών προς Τράπεζες και εναλλακτικοί τρόποι ρύθμισης. Μεταχείριση των οφειλών προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία. Παραδείγματα και προβλήματα κι εμπόδια στην εφαρμογή που παρατηρούνται στην πράξη. Εισηγητής: Αναστάσης Δημητρόπουλος.