Ευρωλίγκα εξπρές σε ΣΕΦ ή ΟΑΚΑ;

 

 

 

 

Η Euroleague δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε οριστική διακοπή της σεζόν, με τους ιθύνοντες να εξετάζουν προς το παρόν όλες τις επιλογές που έχουν στο τραπέζι.

Μία εξ αυτών αποτελεί η λύση να συνεχιστεί η σεζόν με τη διεξαγωγή όλων των αγώνων που έχουν απομείνει σε δύο γήπεδα της ίδιας πόλης και αφού πρώτα οι παίκτες και τα μέλη των τεχνικών τιμ περάσουν από καραντίνα 14 ημερών.

Στη συνέχεια και αφού πρώτα έχουν κάνει μια προετοιμασία δύο εβδομάδων, θα δώσουν τα ματς που έμεναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος της Euroleague είναι να περιοριστούν τα ταξίδια ελέω κορονοϊού. Αυτό αποκάλυψε εξάλλου ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Εντ Σκοτ.

Η Αθήνα (και ο Πειραιάς) φαίνεται πως είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις σε αυτό το σενάριο, μαζί με τη Μόσχα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη. Το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ θα είναι τα δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος, αν προκριθεί η επιλογή της Αθήνας ως πόλης διεξαγωγής των υπόλοιπων παιχνιδιών μέχρι τη στέψη του πρωταθλητή 2020.

Ο λόγος που στη Euroleague αναζητούν άλλες πόλεις διεξαγωγής των αγώνων αντί της Κολωνίας, που θα φιλοξενούσε το φετινό φάιναλ φορ, είναι πως η Lanxess Arena δεν αποτελεί μία… παραδοσιακή έδρα του θεσμού.