Φώτης Ζησιμόπουλος : Έλληνας τερματίζει πρώτος στο Σπάρταθλον μετά από 23 χρόνια

 

 

 

 

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τρέχει προς τη νίκη του Σπάρταθλον 2021. Θα είναι ο πρώτος Έλληνας μετά από 23 χρόνια που θα τερματίσει πρώτος στο Σπαρταθλον.

Ο Αγρινιώτης αθλητής που εντυπωσίασε το 2020 την ελληνική ορεινή σκηνή, ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ένας αθλητής που έχει ξεχωρίσει με τις εκπληκτικές επιδόσεις του σε όποιον ultra αγώνα και να έλαβε μέρος την τελευταία τριετία.

Ο Φώτης είναι γεννημένος το 1982, αστυνομικός στο επάγγελμα.

Ο Έλληνας αθλητής αναμένεται να τερματίσει μετά τις 05:00 τα ξημερώματα στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

gpsfotis

213103294 846998372881749 4965774940525451044 n

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Runbeat.gr στην καθημερινή ενασχόλησή του με το τρέξιμο, αλλά και με την… πυγμαχία:

«Εγώ τρέχω μόνος μου και αυτό είναι κάτι που με βολεύει και μου αρέσει. Προφανώς και όσο ανεβαίνεις επίπεδο και ασχολείσαι όλο και περισσότερο, η προπόνηση γίνεται όλο και πιο έντονη θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα περνάς καλά. Στο τρέξιμο δεν είναι όλα τέλεια συνέχεια όπως μπορεί να νομίζει ο κόσμος που δεν ασχολείται, ειδικά όσο κάνεις πρωταθλητισμό. Ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία το τρέξιμο και άκουγα γύρω μου σχόλια σαν «με τη δουλειά του τι θα κάνει;» και «μα έχεις οικογένεια», όμως κάνω κάτι που μου αρέσει και παίρνω χαρά από αυτό. Αυτό μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω», ενώ για το άθλημα της πυγμαχίας συμπλήρωσε:

 «Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα το οποίο μου άρεσε και ασχολήθηκα για 10 χρόνια. Μέχρι ένα σημείο ένιωθα καλά με τον εαυτό μου, έκανα έντονες προπονήσεις, όμως από ένα σημείο και έπειτα κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, δεν μπορούσα να εξελιχθώ. Στο ultratrailrunning σίγουρα η πυγμαχία με έχει βοηθήσει όσον αφορά την πειθαρχία, αφού είναι ένα άθλημα που η πειθαρχία είναι βασική του αρχή. Από εκεί και πέρα, με την πυγμαχία «χτίζεις» αντοχή, αλλά και ευλυγισία, γεγονός το οποίο σε βοηθάει πάρα πολύ στο τρέξιμο».

πηγή:https://www.pna.gr/