Γάλλοι οι πρώτοι τουρίστες στον Αραξο – Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές πτήσεις

0
254
Η Γαλλία έκανε, φέτος, ποδαρικό στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, στο οποίο ξεκίνησαν, από την περασμένη Κυριακή, οι καλοκαιρινές πτήσεις του εξωτερικού, με προορισμό την Αχαΐα και την υπόλοιπη βόρεια Πελοπόννησο.
Ειδικότερα, η πρώτη πτήση ήταν από το Παρίσι, της εταιρείας Small Planet Airlines, και μετέφερε 200 επιβάτες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν για ημέρες σε καταλύματα της Δυτικής Αχαΐας. Φέτος, στον Αραξο, αναμένονται πάνω από 20.000 ξένοι τουρίστες, από Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία, με εκτιμούμενη αύξηση της κίνησης κοντά στο 35%.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Αλλωστε, μόνο πέρυσι, την ίδια περίοδο, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατέγραψαν πάνω από 15.500 αφίξεις στον Αραξο, έναντι 12.000 το 2016, νούμερα που, το 2018, θα καταρριφθούν, με 3.000 περισσότερους επισκέπτες, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί, με καθοριστικό μήνα τον προσεχή Ιούνιο.
Η ΠΡΟΒΟΛΗ
Σημαντικό, για τις χώρες του παλιού ανατολικού μπλοκ, πιστεύεται να αποδειχθεί το βραβείο Best Partner Greece, με το οποίο διακρίθηκε ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου, διάκριση που προήλθε από τον ρωσικό τουριστικό οργανισμό.
Ο ΔΗΜΟΣ
«Στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη επίδοση, αφού ο Αραξος παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Ολο αυτό θέλουμε να το επεκτείνουμε και στη μεταφορά εμπορευμάτων» λέει στην «Π» ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Νικολάου.
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Μόνο πέρυσι, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Αράξου, Γιώργο Γκουβίτσα, διακινήθηκαν 161.000 ταξιδιώτες, αριθμός ρεκόρ, που φέτος φιλοδοξεί να σπάσει, αφού έχουν προστεθεί νέες πτήσεις.
πηγή: pelop.gr