Γιάννης Κουτσούκος: Για πόσο καιρό ακόμα θα κρύβεται από τη Βουλή  ο κ. Σπίρτζης;

 

 

Δελτίο Τύπου Γιάννη Κουτσούκου για την αναβολή Επίκαιρης Ερώτησης για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος

Το ίδιο έπραξε και στις 31-5-2018 σε επίσης προγραμματισμένη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής μου με θέμα πάλι τον δρόμο Πάτρα- Πύργος και τις Κυβερνητικές ανακολουθίες. Έστειλε όμως, τον Υφυπουργό του κ. Μαυραγάνη για να επαναλάβει αυτό που ο κ Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 7-2-2018 από την Πάτρα, ότι δηλαδή τα έργα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.
Με τη δικαιολογία του «κωλύματος» ο κ. Σπίρτζης δεν προσήλθε σήμερα στη Βουλή, στην προγραμματισμένη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου με θέμα: «Ορατός πλέον ο κίνδυνος να μείνει η Ηλεία εκτός του εθνικού δικτύου των αυτοκινητοδρόμων, με βάση τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στον πολύπαθο δρόμο Πάτρα – Πύργος»

Τώρα, που το καλοκαίρι τελείωσε και διαψεύδονται για ακόμα μία φορά οι κ .κ.Τσίπρας–Σπίρτζης, δίνουν και πάλι νέο χρονοδιάγραμμα με καθυστέρηση ενός -δύο μηνών- όπως λένε- έως ότου υπογραφούν οι συμβάσεις των 5 εργολαβιών (που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες)ή των 8 εργολαβιών,όπως είπε από τη Θεσσαλονίκη ο κ Τσίπρας.

Ότι όμως και να κάνει ο κ Σπίρτζης, όσες δικαιολογίες και να βρει θα τον βαραίνει η τριετής καθυστέρηση του έργου και οι κίνδυνοι για την ολοκλήρωσή του μετά τις περιπέτειες που το ενέπλεξε, με την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες,για να ευνοήσει τους αρεστούς στην Κυβέρνηση.

Στη Βουλή πάντως, θα αναγκαστεί να έρθει έτσι κι αλλιώς,  καθώς επανακατέθεσα την ίδια Επίκαιρη Ερώτηση, προγραμματισμένη να συζητηθεί την Τρίτη 18-9-18 προκειμένου να απολογηθεί για τις ευθύνες του, να μας εξηγήσει – όσο μπορεί να γίνει πιστευτός- για το πώς ο ίδιος και η Κυβέρνηση συνολικά μπορούν να διασφαλίσουν την  υλοποίηση του έργου.