Γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στον Πύργο (Photos)

0
244

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

Με απεργιακές συγκεντρώσεις τιμούν σήμερα τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς την εργατική Πρωτομαγιά. Εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, με τις μεγαλύτερες να γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλεϊ και τα πλοία. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δυναμική ήταν η εκδήλωση της Πρωτομαγιάς  στον Πύργο  με πλήθος σωματείων του ΠΑΜΕ και φορέων του νομού στην κεντρική πλατεία “Σάκη Καράγιωργα”. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί με χαιρετισμούς και ομιλίες από εκπροσώπους των σωματείων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό μήνυμα της ημέρας και τη σημασία που έχει στη σημερινή εποχή το να τιμούν οι πολίτες την 1η Μαΐου ως ημέρα των αγώνων της εργατικής τάξης. 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το μνημείο Καλάκου, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των θυμάτων του εργατικού κινήματος, από στελέχη και εκπροσώπους σωματείων. 

  

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Show thumbnails]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]