Η Ηλεία τίμησε τον αγώνα του Βιλαέτη και των συμπολεμιστών του

0
232

Κάτω από συνεχή βροχή δεκάδες Ηλείοι συμμετείχαν και φέτος στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Χαραλάμπη Βιλαέτη και τους ηρωικούς συμπολεμιστές του που έπεσαν τον Μάιο του 1821 για την Ελευθερία του Γένους.

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Μάχης.

Για το χρονικό της μάχης και την σημασία της θυσίας του Βιλαέτη μίλησε ο φιλόλογος και Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας.

Σύντομο μήνυμα μετέφερε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «Απόλλων» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, που ευχαρίστησε όλους όσοι στα χρόνια αυτά βοήθησαν να τελείται αυτή η σεμνή τελετή μνήμης, όπως το Κτήμα Μπριντζίκη και τον κ. Διονύση Μπριντζίκη που βοηθά ανελλιπώς την προσπάθεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των Ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Καταθέσεις στεφάνων έγιναν: εκ μέρους του Δήμου Πύργου  απο τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Γεωργόπουλο, εκ μέρους της ΣΕΤΤΗΛ από τον Λοχαγό κ. Αναστάσιο Τσιρονίκο, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου από τον Αντιπύραρχο  κ. Κωνσταντίνο  Κατσαριώτη, εκ μέρους της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ηλείας από την Αστυνόμο Α΄ κ. Ιωάννα Δημοπούλου, εκ μέρους της Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας από τον  Αντιπλοίαρχο  εα. ΠΝ κ. Ζώη Υφαντή , εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου απο τον Αντιπρόεδρό του κ. Σάκη  Αντωνόπουλο  και εκ μέρους των διοργανωτών  από τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «Απόλλων» και του Συνδέσμου Πολεμιστών Ηλείας κ. Αθανάσιο  Δασκόπουλο.