Η Νέα Ζηλανδία δέχεται ως μετανάστες επαγγελματίες του σεξ

0
274

Σύμφωνα ωστόσο με ανακοίνωση του οργανισμού μετανάστευσης της χώρας τα κριτήρια δεν θα είναι και τόσο απλά

Στη λίστα με τα επαγγέλματα που θεωρούνται ειδικευμένο προσωπικό και δίνουν έξτρα μόρια σε νέους μετανάστες πρόσθεσε η Νέα Ζηλανδία την πορνεία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για να αποκτήσει κανείς βίζα, όπως παρατηρεί ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στην εφημερίδα “The New Zealand Herald”.

Η υπηρεσία επιβεβαίωσε μεν ότι οι εργαζόμενοι στο σεξ και συνοδοί συγκαταλέγονται στη λίστα με τα επαγγέλματα που έχουν έξτρα μόρια, παρόλο που δεν συγκαταλέγεται σε αυτά που βρίσκονται σε έλλειψη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η υπηρεσία INZ για τη μετανάστευση, ένας εργαζόμενος στη βιομηχανία του σεξ κατατάσσεται στο επίπεδο 5 της λίστας και οι αιτούντες βίζα θα μπορούσαν να κερδίσουν έξτρα μόρια, αν αμείβονται με 36,44 δολάρια την ώρα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να θεωρούνται καταρτισμένοι με διάφορους τρόπους, όπως το να διαθέτουν τουλάχιστον τριετή σχετική εργασιακή εμπειρία.

Ωστόσο η ομοσπονδία για την μετανάστευση και επενδύσεις στη Νέα Ζηλανδία (NZAMI) ανακοίνωσε πως αν και η πορνεία μπήκε στη λίστα με τα επαγγέλματα που θεωρούνται πιο εξειδικευμένα, θα είναι δύσκολο για κάποιον να πάρει μόρια.

«Αν και η πορνεία είναι ένα νόμιμο επάγγελμα δεν είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να ξεκινήσει ένας μετανάστης για να πάρει προσωρινή βίζα» τόνισε ο εκπρόσωπος του NZAMI, Πίτερ Μόουζες.

Το ίδιο περίπου δήλωσε και εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετανάστευσης INZ, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται να χορηγήσουν έτσι απλά καθεστώς κατοίκου ή προσωρινή βίζα εισόδου σε όποιον σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες σεξ.

πηγή247.gr