Ηλεία: Στο Κορακοχώρι Πύργου – Η ζύμωση θα βγάλει νέο ή παλαιό οίνο;

 

 

 

Στο Κορακοχώρι του Πύργου, εκεί όπου βρίσκεται -καθόλου τυχαία βέβαια- και εξοχικό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εστιάζονται οι φακοί της επικαιρότητας, μετά το τέλος ενός θερμού, πολιτικά και θερμοκρασιακά, καλοκαιριού.

Αν δεν υπήρχε μάλιστα η έναρξη της ΔΕΘ, με την βαρυσήμαντη πρώτη ομιλία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έξω από τον Πύργο Ηλείας, στο μαγευτικό Κτήμα Μερκούρη, κοντά και στην επίσης μαγευτική Κουρούτα, η αυριανή σύναξη των «πρώην εκσυγχρονιστών» (ώρα 7:00) θα συγκέντρωνε κυριολεκτικά τα φλας σε επίπεδο πανελλαδικό!

Το αισιόδοξο μήνυμα του τίτλου του νέου πονήματος του αγωνιστή του αγώνα κατά της Δικτατορίας και τελευταίου γραμματέα των «Ρηγάδων» του Γιάννη Βούλγαρη («Ελλάδα, μια χώρα παραδόξως νεωτερική») το οποίο παρουσιάζεται αύριο, μαζί με τα κρασιά νέας εσοδείας των ιδιοκτητών του κτήματος, αδελφών Βασίλη και Χρήστου Κανελλακόπουλων, τα οποία και οινοποιούνται αυτή την περίοδο, αναμένεται να είναι ένα διπλό βάλσαμο για τους συμμετέχοντες.

Πρώην συντρόφους της «εκσυγχρονιστικής πτέρυγας» που είδαν στενάχωρα το ΚΙΝΑΛ να αλληθωρίζει με το παλιό ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας εκτός της ΚΟ τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι οποίοι επιθυμούν να γευτούν πάλι το γλυκό κρασί των πολιτικών επιτυχιών.

ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Δεδομένο λοιπόν το μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για το αυριανό γεύμα στο κτήμα του Κορακοχωρίου καθώς αναμένεται συμμετοχή πρώην αλλά και νυν βουλευτών που θέλουν στα στείλουν μήνυμα.

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει άμυνα στη δεδομένη πικρία των στελεχών μετά την έξοδο Βενιζέλου, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πριν από λίγα 24ωρα από τη Λάρισα -στις εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη- ότι η ιδρυτική μαρκίζα ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει πάλι κάτω από το κόμμα.

Το μήνυμα της κάλπης των τελευταίων εκλογών είναι προφανές ότι δεν δικαίωσε την επιλογή της εξόδου του κ. Βενιζέλου από το κόμμα, αν και δεν είναι σίγουρο ότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική.

Από άλλο δρόμο βέβαια, εκτός ΚΙΝΑΛ κάτι για το οποίο αναμένεται να παροτρύνουν τον κ. Βενιζέλο και πολλοί Πατρινοί, στελέχη ακόμη και πρώην βουλευτές (δύο έως τρεις τουλάχιστο θα είναι παρόντες εκεί όπως πληροφορείται η «Π»).

Δεν είναι γνωστό αν, εκτός της παρουσίασης του βιβλίου, θα ανοίξει και… επίσημο πολιτικό μενού. Κάτι για το οποίο εύχονται τα στελέχη που θα είναι παρόντα και έτοιμα να αναφωνήσουν «στην υγεία μας»! Αν ακουστεί αυτό που ελπίζουν όσο θα δοκιμάζουν τον εύγευστο οίνο νέας ή και παλιάς εσοδείας…

Η Φώφη Γεννηματά βέβαια θα κρατά παρουσίες.

Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΣΗΜΙΤΗΣ

Οσον αφορά τον Κώστα Σημίτη, είναι προφανές ότι ως οικοδεσπότης, αναμένεται να εμφυσήσει το σεβασμό και την αυτοσυγκράτηση όλων όσων επιθυμούν η συζήτηση να ξεφύγει και από το, αμιγώς, φιλολογικό-πολιτικό να λάβει καθαρά φατριαστικό χαρακτήρα.

Παρατηρητές θεωρούν ότι ο κ. Σημίτης θα είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, μεταφέροντας και το πιθανό του ενδιαφέρον να μείνει ενεργός στο παιχνίδι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αν και το σενάριο αυτό μπορεί απλά να βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού όσων θέλουν να υποβαθμίσουν το ενδιαφέρον της «μάζωξης», υποβιβάζοντας σκόπιμα την ατζέντα σε επίπεδο… καρέκλας. Που δεν θέλουν δηλαδή το κύριο μενού να είναι πολιτική συζήτηση και προβληματισμοί -παλαιών- ηγετών.

πηγή:pelop.gr