Ηλιδα – Ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας για τις… άνυδρες «παραστάσεις»

0
234

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, η κεντρική εικόνα που είναι τοποθετημένη ως φόντο, στην αίθουσα συνεδριάσεων, απεικονίζει το θέατρο της Ήλιδας, τόσο το αρχαίο όσο και το νέο.
Το τελευταίο διάστημα, ανεβαίνει… η παράσταση «Διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού», με πρωταγωνιστές τούς Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και Γιάννη Λυμπέρη ή και αντιστρόφως, για να μην υπάρχει και καμιά παρεξήγηση ως προς τη σειρά των ονομάτων, μιας κι έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα σε διάφορους «θιάσους».
Το αποτέλεσμα πάντως, ανεξαρτήτως των εντυπώσεων του κοινού, είναι ότι οι πολίτες, οι άνθρωποι δηλαδή, δεν έχουν τη δυνατότητα να πιουν κατάλληλο νερό. Στην εμβληματική γη που γέννησε τον Ολυμπισμό και υπέρτατες αξίες της οικουμένης, εξακολουθούμε να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό, νερό από μπουκάλια. Ούτως ή άλλως, το νερό, το υπέρτατο αγαθό, το πληρώνουμε ακριβά και μάλιστα με λογαριασμούς χωρίς αντίκρισμα στις βρύσες μας. Και πάλι καλά να λέμε… μιας και υπάρχουν κοινωνίες, σε έσχατες καταστάσεις, ως προς την ύπαρξη λίγου πόσιμου νερού.
Έχουμε εγκαίρως και εγγράφως (30305, 26-10-2015), επισημάνει την ανάγκη έμφασης, προτεραιότητας και φροντίδας στις πηγές, εν προκειμένω του Κακοταρίου, ως φυσική πρωτογενή αναφορά, στον καθαρισμό τού δικτύου ύδρευσης, καθώς και κάποιους προβληματισμούς ως προς το Διυλιστήριο, που όμως είναι απολύτως απαραίτητο ως οντότητα, με αυτονόητη και πρόδηλη χρησιμότητα, τουλάχιστον επικουρικά και βεβαίως για λόγους αυθυπαρξίας, αυτάρκειας και σιγουριάς. Έχοντας αναφορά φυσικά και σε όλη τη βόρεια Ηλεία που στενάζει δίχως κατάλληλο νερό.
Φυσικά, για το αν ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, δεν λειτουργεί, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν ευθύνες. Όπως συμβαίνει και με το Γυμνάσιο Σιμόπουλου Πηνείας, όπου έχουν δέκα χρόνια τα παιδιά στα λυόμενα. Όπως συμβαίνει και με τις βιοκλιματικές… ανοησίες που αντί να φτιάξουν, διέλυσαν το κέντρο της Αμαλιάδας, αλλά και για μια σειρά άλλων ζητημάτων, για να μην πάμε σε θέματα όπως περί Υγείας. Το συμπέρασμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο: Δεν φταίει άλλος κανείς, παρά μόνον… ο Χατζηπετρής!
Αμαλιάδα Ηλείας

Με τιμή
Νικόλαος Διαμαντόπουλος
Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Ήλιδας