Καλή επιτυχία (Δυτική) Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη!

 

 

Καλή επιτυχία (Δυτική) Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Ταϊλάνδη
16-18 Νοεμβρίου 2018

Τις δύο ομάδες της Δυτικής Ελλάδας που θα μας εκπροσωπήσουν ως μέρος της Εθνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής1 (World Robot Olympiad™ 16-18/11/2018) κατευόδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στο γραφείο του ευχόμενος να μεταβούν στην Ταϊλάνδη και να γυρίσουν με πολλές εμπειρίες!

Το ταξίδι ξεκίνησε από το νέο λιμάνι της Πάτρας στις 16/6/18 και συνεχίστηκε στην Αθήνα την 1η Ιουλίου με τις πρωτιές στον 10οΕθνικό Διαγωνισμό WRO Hellas.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο αχαϊκές ομάδες που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα της Ταϊλάνδης. Σαν σήμερα στις 12/11/2017 η Αχαϊκή ομάδα Smartbirds Next καταλάμβανε την 3η θέση στην περσινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Κόστα Ρίκα. Ευχή η περσινή επιτυχία να γίνει οδηγός στη φετινή πορεία των παιδιών που θα μας εκπροσωπήσουν μέσω της ελληνικής αποστολής. Τα 2 από τα 12 «εισιτήρια» για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ταϊλάνδη, έλαβαν στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού οι μαθήτριες Ραβασοπούλου Σταματία, Βοβού Ερμιόνη και Βοβού Κλειώ (49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών) και στη διαγωνιστική κατηγορία αντίστοιχα οι Νταλαπέρα Αγγελική (Γυμνάσιο Καστριτσίου), Γεώργιος Γεωργιάδης και Σχοινάς- Μπονάτσος Χρήστος – Παναγιώτης (ΠΓΠΠ). Και στις δύο ομάδες προπονητής είναι ο Ανέστης Βοβός.

Να σημειωθεί ότι με την αποστολή θα μεταβεί επίσης και κριτής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!  Ο φοιτητής Πάρης Κώης συμμετείχε το 2011 στον Εθνικό Διαγωνισμό σε ομάδα Γυμνασίου, ενώ από το 2012 συμμετέχει ανελλιπώς ως εθελοντής κριτής στους Περιφερειακούς και Εθνικούς διαγωνισμούς. Από το 2018 είναι εκπαιδευτής στον STEM EDUCATION ΠΑΤΡΑΣ.

Η προσπάθεια επισφραγίζεται με αρωγούς τους συνοδούς γονείς & τους τοπικούς υποστηρικτές.

Οι μαθητές και ο προπονητής των ομάδων Ανέστης Βοβός, καθηγητής Πληροφορικής δηλώνει ότι:

«θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα τους παρακάτω φορείς και επιχειρήσεις για την οικονομική στήριξη που προσέφεραν στην προσπάθειά μας»:

Εταιρία αναψυκτικών και φυσικών χυμών ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ολυμπία Οδός Α.Ε.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας

Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Achaia Clauss

Μέσω του ΣΕΒΠΔΕ: Ιόλη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Friesland Campina Hellas Α.Ε.Β.Ε., Πέττας Ν. Παύλος Α.Β.Ε.Ε., Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε., CBL Patras

«Χωρίς τη δική σας συνδρομή αυτή η προσπάθεια δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί. Για άλλη μία φορά μας δώσατε φτερά να πετάξουμε προς το όνειρό μας! Εμείς βάζουμε τα δυνατά μας κάθε μέρα και φυσικά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην Ολυμπιάδα ώστε να τιμήσουμε τη χώρα μας.»

Καλή επιτυχία (Δυτική) Ελλάδα!!!

 

1Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) μια ετήσια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης, από τις 16 ως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Το φετινό ευφάνταστο θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Food Matters» Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα κατασκευάσουν ρομπότ σχετικά με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη «Zero Hunger», τα παιδιά δίνουν λύσεις με καινοτόμους τρόπους βελτίωσης της διατροφικής αλυσίδας και συμβολής στην εξάλειψη της πείνας και πενίας στον πλανήτη.