Καραμανλής για Πατρών-Πύργου: Εντός του καλοκαιριού η σύμβαση αξίας 30 εκ. ευρώ

 

 

 

 

Για τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, το Μετρό, την παραχώρηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και την προοπτική απελευθέρωσης των ΚΤΕΛ, μίλησε σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Το 2021 θα είναι τα μεγάλα έργα υποδομής στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο κ. Καραμανλής,  υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση παρέλαβε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με μπλοκαρισμένα έργα και μηδενική προετοιμασία ωρίμανσης νέων έργων, αλλά με συστηματική δουλειά επί 22 μήνες, «βάζει μπρος» ένα πρόγραμμα έργων άνω των 13 δισ. ευρώ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει ξεμπλοκάρει τρία εμβληματικά έργα, μεταξύ αυτών και το Πάτρα-Πύργος.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων, μετά την υποβολή του φακέλου προγνωστοποίησης και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική απάντηση ώστε να ενταχθεί το έργο εκ νέου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού.

Τόνισε όμως ότι επειδή ο υφιστάμενος δρόμος έχει μεγάλη επικινδυνότητα και γίνονται συχνά θανατηφόρα ατυχήματα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει την Ελλάδα: Δημοπράτησε έργο αξίας 30 εκ ευρώ για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο δρόμο. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός του καλοκαιριού και η διάρκειά της είναι 30 μήνες.