Καταδίκη Έλληνα ποδοσφαιριστή για πλαστογράφηση διαθήκης

0
146

Μπορεί κατά τη διάρκεια της καριέρας να είχε σκοράρει σε αντίπαλα τέρματα, όμως την περασμένη Πέμπτη 15-03 το απόγευμα, σημείωσε «αυτογκόλ».
Ο λόγος για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που βρέθηκε μπλεγμένος στα… δίχτυα της δικαιοσύνης διότι πλαστογράφησε και χρησιμοποίησε τη διαθήκη του ίδιου του του αδερφού.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τιμώρησε με ποινή φυλάκισης τριών ετών, έναν αθλητή από τον νομό Λάρισας διότι με έναν ευφάνταστο αλλά παράνομο τρόπο ήρθε στα χέρια του το μερίδιο του αδερφού του ο οποίος έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του γυναίκα και παιδί.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως για όλα τα παραπάνω βρέθηκε μπλεγμένος καθώς είχε πλήρη άγνοια γύρω από τέτοιου είδους υποθέσεις και πως κοιτούσε μόνο τη δουλειά του, δηλαδή το ποδόσφαιρο έχοντας ως στόχο ακόμα και την Εθνική ομάδα.

Δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον εισαγγελέα μα ούτε και τους εφέτες. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρόεδρος του δικαστηρίου του ανέφερε μετά την εκφώνηση της απόφασης, πως αυτά που ισχυρίστηκε δεν αποδείχθηκαν και τον τιμώρησαν βάσει των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους.

Στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο πατέρας του, ο οποίος είχε επίσης καταδικαστεί στο πρώτο δικαστήριο, όμως απεβίωσε ώσπου να εκδικαστεί η έφεση.

Ο αδερφός του ποδοσφαιριστή είχε επενδύσει τις οικονομίες του σε μια εταιρία στη Λάρισα. Είχε ποσοστό ύψους 54%. Κάποια στιγμή όμως σε ένα άτυχο παιχνίδι της μοίρας, φεύγει από τη ζωή. Μερικούς μήνες μετά εμφανίζεται η διαθήκη του.

Δεν ήταν όμως γνήσια αλλά πλαστή καθώς τη συνέταξε ο ίδιος του ο αδερφός, με παρότρυνση του πατέρα, σύμφωνα με το σκεπτικό του πρώτου δικαστηρίου. Η διαθήκη εγκρίνεται και από το αρμόδιο τότε Πρωτοδικείο. Εξαπατήθηκε και ο πρόεδρός του.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, λοιπόν, φερόταν ο ποδοσφαιριστής ως κληρονόμος της εταιρικής μερίδας στη Λάρισα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με το δικαστήριο έβλαψε νύφη, ανιψιά αλλά και τους πρώην συνεταίρους του αδερφού του στην εταιρία, κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η υπεράσπιση ωστόσο διατεινόταν πως τα χρήματα αυτά πήγαιναν στην εταιρία.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απολογίας του, μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής ανέφερε πως «Είχα πλήρη άγνοια για ό,τι γινόταν. Δεν θυμόμουν τίποτα. Ασχολιόμουν μόνο με το ποδόσφαιρο. Κοιτούσα πολύ τη δουλειά μου γιατί υπήρχε περίπτωση ακόμα και να παίξω στην Εθνική ομάδα».

Αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα λειτουργούσε ποτέ εις βάρος της νύφης του και της μικρής ανηψιάς του πρόσθεσε ότι «ο πατέρας μου εξαπατήθηκε από δικηγόρο. Ακόμα πληρώνουμε μέχρι και σήμερα. Εμένα με έπεισαν να το κάνω και καλά για να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί η εταιρία. Με κούραζαν με τα τηλέφωνα συνέχεια ενώ έπρεπε να κοιτάζω το ποδόσφαιρο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού εξήγησε πως όλα έγιναν με σκοπό να προχωρήσει η εταιρία και πως στη συνέχεια του την «έστησαν» ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν είχε σκοπό να βλάψει ούτε την εταιρία μα ούτε και τη χήρα. Αυτός απλά αντέγραψε ένα κείμενο που του έδωσαν εις γνώση όλων για να προχωρήσει η εταιρία».

*Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία και απάτη. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για τις δύο πράξεις με τριετή αναστολή.

ΠΗΓΗ: epoli.gr από eleftheria.gr