Κατέρρευσε στον Άρειο Πάγο το απαλλακτικό βούλευμα για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

0
186

Για τρίτη φορά θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση που αφορά στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και συγκεκριμένα η κατηγορία εναντίον του περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στα Μνημόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αναιρώντας το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο ο Α. Γεωργίου απαλλασσόταν από την κακουργηματική κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης.
Πλην αυτής της υπόθεσης ωστόσο, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη μία που αφορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Σε αυτήν κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς του αποδίδεται ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση τον Νοέμβριο του 2010 των στοιχείων του ελλείμματος που αφορούσαν 2009.
Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου έχει προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.