Κατσιφάρας, εκπρόσωποι φορέων και σύλλογοι σήμερα στον Βίτσα για το μεταναστευτικό

0
224

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα θα έχει σήμερα Πέμπτη 10 Μαϊου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με βασικό θέμα το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Στη συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας θα συνοδεύεται από εκπροσώπους φορέων της Πάτρας, καθώς και των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον υπουργό τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το ζήτημα.

Στόχος της συνάντησης, θα είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και η ανάδειξη, η συνεχής παρακολούθηση και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το προσφυγικό, καθώς και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το ίδιο θέμα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Κατσιφάρας, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η προσφυγική κρίση έχει επιπτώσεις στις αντοχές των τοπικών κοινωνιών, για αυτό θεωρώ πως η φωνή των τοπικών συλλόγων, των ανθρώπων που καθημερινά ζουν το πρόβλημα, πρέπει να ακουστεί, ώστε να γνωρίζει ο υπουργός ποια είναι σήμερα η κατάσταση και να προχωρήσει στους κατάλληλους χειρισμούς».