Κινητοποιήσεις από τους αγρότες της Ηλείας – Συγκέντρωση στον Κόμβο Αγ.Γεωργίου

0
344

Πραγματοποίησαν σήμερα  το πρωί οι αγρότες της ΟΑΣΗ  συγκέντρωση, δίνοντας δυναμικό παρών στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο,  με αφορμή τις εξελίξεις σε ότι αφορά τον κλάδο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απειλούν με εξαφάνιση τον κλάδο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε, στον  στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, που είναι η μείωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και η συγκέντρωση της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια ώστε νε ελέγχεται από τις βιομηχανίες τυποποίησης γάλακτος και να γίνονται πιο εύκολα οι εισαγωγές. Τόνισε επίσης πως τα παιδιά των αγροκτηνοτρόφων πρέπει να βοηθηθούν για να συνεχίσουν να παράγουν και να μην τα αναγκάζουν να φύγουν απο τον τόπο τους, φέρνοντας μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο νέος παραγωγός ,ο νέος αγροκτηνοτρόφος.

Θα συνεχίσουμε, δεν σταματάμε εδώ. 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων έχει εξαγγείλει δεκαήμερο κινητοποιήσεων και θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε το δίκιο μας.

 Στην συνέχεια έκλεισε η εθνική όδος στον κόμβο Αγ.Γεωργίου συμβολικά δεκαπέντε λεπτά, όπουν και έριξαν γάλα προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Ακολούθησε πορεία μέχρι το κέντρο του Πύργου (πλατεία ΟΤΕ) όπου και εκεί έριξαν γάλατα  και στην συνέχεια η πορεία ολοκληρώθηκε στην Νομαρχία Ηλείας.