Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Ηλείας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ

0
248

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Ηλείας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έλαβε η βουλευτής, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προχωρά στις διαδικασίες κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των παρακάτω περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας:

Δημοτική Ενότητα Ωλενίας και Τοπικές Κοινότητες Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάρσαινας του Δήμου Πύργου

Δημοτική Ενότητα Πηνείας του Δήμου Ήλιδας

Δημοτική Ενότητα Αρχαίας Ολυμπίας (Τοπικές Κοινότητες: Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Στρέφι, Πελόπιο, Πλάτανος, Ολύμπια, Φλόκα, Καυκωνία, Κρυονέρι, Χελιδόνι, Μάγειρα, Κλαδέο, Κοσκινά), Δημοτική Ενότητα Λασιώνος (Τ.Κ. Αγ. Τριάδα) και Δημοτική Ενότητα Φολόης (Τ.Κ. Νεράιδα) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας 

που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ανταποκρινόμενη άμεσα στο από 7/5/2018 αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Όσον αφορά τις ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ο ΕΛΓΑ έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν ζημιές σε πολλές περιοχές, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολύ λίγες αναγγελίες. Τις επόμενες ημέρες, όταν υποχωρήσουν τα νερά, ο ΕΛΓΑ θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εκτιμήσεις για ζημιές οι οποίες μέχρι στιγμής φαίνεται πως αφορούν κηπευτικά, σιτηρά και αραχίδες. Τονίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναγγελίες για ζωικό κεφάλαιο.