Κύριοι αποτύχατε παταγωδώς!

 

 

Οι κάτοικοι των περιοχών είναι σε σοκ. Όμως, το Κράτος δεν θα έπρεπε να είναι σε σοκ. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είναι εκεί, στιβαρό, σταθερό και οργανωμένο και να συντονίζει τα πράγματα. Η γύμνια του κρατικού μηχανισμού αποδείχθηκε και αποδεικνύεται περίτρανα κάθε λεπτό που περνάει.

Δεν γίνεται το Λιμενικό να διασώζει με υπεράνθρωπες προσπάθειες ανθρώπους, εκατοντάδες ανθρώπους που ήταν εγκλωβισμένοι στις ακτές και να μην είναι στο λιμάνι που τους αποβίβαζαν κρατικοί υπάλληλοι και να καταγράφουν τα στοιχεία τους. Δεν γίνεται! Δεν γίνεται να είναι τόσο υποτυπώδης η όποια καταγραφή έγινε. Είναι το αυτονόητο σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση η Ελλάδα! Υποτίθεται ότι έχουμε ένα οργανωμένο κράτος δίπλα στον πολίτη. Όμως αυτό που βλέπουμε είναι η επιτομή της ανικανότητας!

Δεν γίνεται να υπάρχουν νεκροί, τόσοι νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι και να μην υπάρχει ακόμα και τώρα, δυο μέρες μετά λίστα με ονόματα αγνοουμένων και τραυματιών! Δεν γίνεται να έχουν εξαφανισθεί από προσώπου γης δυο αγγελούδια τα οποία έχουν διασωθεί και αυτό αποδεικνύεται από πλάνα και να μην ξέρουν οι γονείς τους ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα!

Τα βασικά, που πρέπει να γίνονται σε τέτοιες περιστάσεις δεν έγιναν και σήμερα ζούμε όλοι μας τις συνέπειες και περισσότερο εκείνοι που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Δεν γίνεται οι συγγενείς στην απόγνωσή τους να κάνουν εκκλήσεις μέσω των ΜΜΕ για να βρεθούν οι δικοί τους άνθρωποι και να μην μπορούν να ακουμπήσουν στην κρατική μηχανή! Και από το κάδρο των ευθυνών πρέπει οπωσδήποτε να βγούν πυροσβέστες και λιμενικοί που όπως πάντα με αυτοθυσία έδωσαν το είναι τους για να σώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν. Όλοι οι άλλοι αποτύχατε παταγωδώς! Και το κόστος της αποτυχίας σας είναι δυστυχώς ανθρώπινες ζωές!

πηγή:.newsit.gr