Λαμία: Βγήκε θετική στον κορονοϊό χωρίς να έχει κάνει τεστ

 

 

 

Το… είδαμε κι αυτό στον πολύμηνο αγώνα καταγραφής και ανίχνευσης των κρουσμάτων κοροοϊού: Να βρεθεί θετικό άτομο σε τεστ που… δεν έκανε ποτέ!

Το περιστατικό συνέβη στην Λαμία, με μια γυναίκα 64 ετών, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (10/6) δέχτηκε τηλεφώνημα από τους υπεύθυνους Covid του νομού Βοιωτίας με το οποίο ενημερώθηκε ότι το τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο της Θήβας, βγήκε θετικό. Αυτό ίσως να μην ήταν καθόλου παράξενο αν η γυναίκα είχε… πάει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, από το οποίο όμως δεν είχε περάσει ούτε απ’ έξω!

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια, καθώς η αναγγελία του θετικού κρούσματος, είχε και την υποχρέωση 14ημερης καραντίνας στο σύζυγο και στις στενές επαφές της 64χρονης.

Σαστισμένη η γυναίκα εξηγούσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τεστ στη Θήβα, ωστόσο οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση των κρουσμάτων στη Βοιωτία, ήταν κατηγορηματικοί ότι το ΑΜΚΑ της και το τηλέφωνο της ήταν κανονικά καταχωρισμένο μαζί με το θετικό αποτέλεσμα.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η οικογένεια δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα με το θέμα να φτάνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κεντρικό επίπεδο.

Αυτό που φαίνεται να έχει επαληθευτεί, είναι ένα χειρόγραφο έγγραφο όπου έχει καταγραφεί το ΑΜΚΑ της 64χρονης το οποίο θα εξεταστεί για το πώς βρέθηκε στα χέρια αυτών που έκαναν το τεστ και ποιος το έγραψε. Μάλιστα το όνομά της υπάρχει στην τελευταία λίστα με τα κρούσματα της Θήβας…

πηγή:https://www.newsit.gr/