Μαθητικός Διαγωνισμός Θεάτρου στο αμφιθέατρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου

Αρχίζει σήμερα στο αμφιθέατρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαϊου, ο Μαθητικός Διαγωνισμός Θεάτρου που για δεύτερη χρονιά διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία έτσι ώστε τα παιδιά να διαμορφωθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με πνευματική και αισθητική καλλιέργεια.

Η διοργάνωση τελεί και εφέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ έχει ενταχθεί στη μεγάλη διοργάνωση «Αγώνες Τέχνης – Άνοιξη στα Σχολεία», της οποίας αποτελεί μέρος, μαζί με την Ποίηση, τη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δοθούν έξι παραστάσεις από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας, ενώ στην κριτική επιτροπή μετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, η χορογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων Άρτεμις Ιγνατίου και ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στις 8.30 το βράδυ με τη συμμετοχή σχολείων που θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

πηγή:ert.gr