Με μέτρα και μάσκες οι παρελάσεις- Στον Πύργο ο Ν. Φαρμάκης

 

 

 

 

Μία ακόμη εθνική επέτειο κάτω από ειδικές συνθήκες θα ζήσουμε σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021. Με μέτρα θα εφαρμοστούν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, αφού θα υπάρχουν θεατές, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές θα φορούν μάσκα πριν και μετά την παρέλαση, ενώ αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική όταν θα βρίσκονται σε στοίχιση. Για τους θεατές, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες. Ολες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Στην παρέλαση της Πάτρας θα πάρουν μέρος ολιγομελή τμήματα σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Πύργο. Στην Πάτρα θα βρίσκεται ο Χαράλαμπος Μπονάνος ως αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο να βρίσκεται στο Αίγιο. Παράλληλα, στα Καλάβρυτα θα βρεθεί ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, στην Κάτω Αχαΐα ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και στη Χαλανδρίτσα ο Ανδρέας Φίλιας.