Μητρόπουλος στον Θέμα 104,6: Δεν εξαιρείται κανείς από τα αναδρομικά

 

 

 

 

Oι συνταξιούχοι θα λάβουν από «600 ευρώ μέχρι -η ελίτ συντάξεων που είναι οι ΔΕΚΟ και τα ανωτέρα κλιμάκια του ΙΚΑ – 8.000 -9.000 συνολικά»

«Το δικαστήριο επεδίκασε 11 μηνών αναδρομικά. Για εμάς είναι 10 μήνες, γιατί οι συντάξεις προκαταβάλλονται» σχολίασε με φόντο τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ ο Αλέξης Μητρόπουλος, Εργατολόγος, μιλώντας στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε πως το δικαστήριο «έκοψε τους 80 μήνες, γιατί είπε ότι με μια εξειδίκευση του Νόμου Κατρούγκαλου απορρίφθηκαν και συνταγματοποιήθηκαν οι περικοπές του 2012», κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα» των περικοπών μέσω του ίδιου νόμου.

Στον αντίποδα, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει σήμερα να πει θα εφαρμόσω ως προς όλους, για να γλιτώσει ο κόσμος έξοδα» και πρόσθεσε πως «όταν ανακοινωθεί επισήμως σε 10 ημέρες, θα πρέπει να εφαρμοστεί για το σύνολο των συνταξιούχων». Επιπλέον, τα «αναδρομικά κληρονομούνται, κληροδοτούνται» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και προσδιόρισε το συνολικό κόστος της δαπάνης σε 28 δισ. ευρώ άνευ τόκων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 35 δις ευρώ. Από αυτό το ποσό, το δικαστήριο χθες «επεδίκασε το ένα έβδομο, δηλαδή 3 δις περίπου» γνωστοποίησε ο γνωστός Εργατολόγος και σχολίασε πως «οι λιγότερο δικαιούμενοι είναι οι αγρότες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, οι συνταξιούχοι θα λάβουν από «600 ευρώ μέχρι -η ελίτ συντάξεων που είναι οι ΔΕΚΟ και τα ανωτέρα κλιμάκια του ΙΚΑ- 8.000 – 9.000 συνολικά». Αναφορικά με τις υποθέσεις των ένστολων και των δημοσίων υπαλλήλων, αρμόδια τα ελεγκτικά δικαστήρια επισήμανε ο κ. Μητρόπουλος, ωστόσο «η απόφαση αυτή είναι πλήρως εφαρμοστέα. Και οι επικουρικές είναι μέσα στα δικόγραφα» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση των 60 σελίδων, «είναι και κύριες και επικουρικές για το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας. Δεν εξαιρείται κανείς» υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να φέρει μια τροπολογία, γιατί πολύς κόσμος έχει ακροβολιστεί και διερευνά την πιθανότητα προσφυγής», ενώ περιέγραψε πως στο εντεκάμηνο που επιδικάστηκε περιλαμβάνεται ένα δώρο Χριστουγέννων, ένα δώρο Πάσχα και ένα λειψό επίδομα αδείας.

Ως προς την εκτέλεση της απόφασης, ο Εργατολόγος παρατήρησε πως «η κυβέρνηση θα πειστεί από το ελεγκτικό και δημοσιονομικό συμβούλιο, καθώς τώρα που δεν την εφαρμόζει τρέχουν τόκοι», ενώ προανήγγειλε πως «θα υπάρχει συνέχεια στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το ελλείπον ποσό»«Έκλεισε ο εθνικός κύκλος. Μελετούμε να προσφύγουμε για το άλλο ποσό. Πρέπει η κυβέρνηση να εκπληρώσει το εθνικό της κομμάτι γιατί θα έχουμε συνέχεια», κατέληξε.

πηγή:https://www.protothema.gr/