Μύρισε καμένο λάστιχο o Πύργος. Συναρπαστικός ο τέταρτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift.

 

 

Η τέταρτη φετινή συνάντηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift στο αεροδρόμιο του Επιταλίου, στον Πύργο, επιβεβαίωσε ότι η φετινή είναι ίσως η πιο συναρπαστική σε συναγωνισμό και θέαμα σεζόν από καταβολής του θεσμού!

Μετά τις μεγάλες ανατροπές του προηγούμενου αγώνα στο Μαραθώνα, στην πόλη της Ηλείας (υπό το βλέμμα 1.500 θεατών) οι μάχες ήταν και πάλι απρόβλεπτες. Τόσο που στην κατηγορία Pro κέρδισε τέταρτος διαφορετικός νικητής στους ισάριθμους φετινούς αγώνες – καθώς το θεαματικό άλμα στο μέσον της διαδρομής προσέφερε ορισμένες από τις πιο φαντασμαγορικές στιγμές της χρονιάς.

Αυτή τη φορά, στην κατηγορία Pro, ήταν η σειρά του Αναστάσιου Χάρκα από τη Θεσσαλονίκη να πάρει τη νίκη, που τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς διαφορά από τον Χρήστο Χαντζαρά (τρίτος στον Πύργο) αντιμετωπίζοντας και προβλήματα μετά από έξοδο που είχε το Σάββατο στην πρώτη στροφή της πίστας.

Δεύτερος, περνώντας στον μεγάλο τελικό ήταν ο «τοπικός ήρωας» Νίκος Τσέλος με το Mazda RX8, που έκανε εκπληκτικό αγώνα απέναντι στις BMW των πρωτοπόρων της βαθμολογίας. Αντίστοιχα, την τέταρτη θέση, μετά από τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, κατέκτησε ο Κερκυραίος Σπύρος Μανής, επίσης με BMW E36.

Την εξάδα έκλεισε ο Κώστας Δημητρόπουλος και ο Κώστας Δρούγας, ενώ ο Αντώνης Ασμανίδης με την έβδομη θέση που κατέκτησε από το μπάκετ του Nissan 200SX πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 45 βαθμούς, μόλις έναν περισσότερο από τον Δημητρόπουλο. Η συναρπαστική εξέλιξη του πρωταθλήματος φαίνεται, άλλωστε, και στο γεγονός ότι οι έξι οδηγοί από την 3η ως την 8η θέση της βαθμολογίας χωρίζονται από μόλις 7 βαθμούς διαφορά!

Valvoline_Drift_04_Pyrgos_Jump

Στην κατηγορία Street Legal, αντίθετα, αναδύθηκαν στον Πύργο και νέοι πρωταγωνιστές, μαζί με τους καθιερωμένους. Οι δύο από τους τρεις «συνήθεις υπόπτους», Νίκος Φίστας και Σωτήρης Δήμος, δεν κατάφεραν να μπουν στην τετράδα, κι έτσι ο μοναδικός Παναγιώτης Γρηγορίου κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον Πύργο αύξησε το προβάδισμά του στην κορυφή του πρωταθλήματος, στους 13 βαθμούς από τον Δήμο και στους 14,5 από τον Φίστα.

Valvoline_Drift_04_Pyrgos_Grigoriou

Μεγάλος νικητής τους αγώνα της Ηλείας ήταν ο νεαρός Κώστας Νικολόπουλος, ενώ πίσω από τον Γρηγορίου στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικά σταθερός Μανώλης Νταής με την καλοστημένη «old school» Toyota Corolla του.

Valvoline_Drift_04_Pyrgos_Tselos

Μετά την καλοκαιρινή του ανάπαυλα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift ανανεώνει το ραντεβού του για το μέσον Σεπτεμβρίου, οπότε η Ζάκυνθος θα φιλοξενήσει τον 5ο γύρο του άκρως συναρπαστικού φετινού θεσμού.

Valvoline_Drift_04_Pyrgos_Xarkas