Νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό – Η ομάδα περνά στα χέρια της PAN ASIA

0
136

Την ώρα που τα προβλήματα συνεχώς μεγαλώνουν, η λύση που αναζητούσαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φαίνεται πως επιτυγχάνεται.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έδωσε τα χέρια με την PAN ASIA για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ. O Γιάννης Αλαφούζος απάντησε θετικά στην πρόταση της PAN ASIA για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ και έστειλε μάλιστα επιστολή στους ιθύνοντες της εταιρίας με την οποία επισημοποιεί την αποδοχή της σχετικής πρότασης κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός περνά σε νέα εποχή.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αλαφούζου:
«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αλαφούζος»

Η επόμενη μέρα
Αυτό σημαίνει πως το επόμενο βήμα είναι να «πέσουν» οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία και η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ομάδα του τριφυλλιού.

Η πρόταση που φέρεται να έχει κάνει η PAN ASIA είναι 13 εκατ. ευρώ για χρέη σε εφορία και Δημόσιο. Καταβολή εφτά εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί κι άλλα τόσα για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο του συλλόγου.

Τέλος η PAN ASIA σκοπεύει να δώσει 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

tanea.gr