Νεκρό βρέφος: Νέα δεδομένα για τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

 

 

Το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία και διακομίσθηκε χωρίς σφυγμό και χωρίς να αναπνέει στο “Αγλαΐα Κυριακού”. Άλλα τρία παιδιά ζούσαν μαζί του στου Ζωγράφου. Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση με το νεκρό βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το βρέφος διακομίσθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού χωρίς να αναπνέει και χωρίς να έχει σφυγμό, και τελικά άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς του, πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στου Ζωγράφου, προσήχθησαν, καθώς ο ιατροδικαστής εντόπισε στο -μόλις 11 μηνών- κοριτσάκι, σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα έσπευσε διερμηνέας, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκριση των γονέων του βρέφους, αλλά και του ζευγαριού ομοεθνών τους, που ζούσε μαζί τους στο μισθωμένο -από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων- διαμέρισμα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους γιατρούς του “Αγλαΐα Κυριακού” κατέθεσε πως η μικροκεφαλία, από την οποία έπασχε το βρέφος, είναι δυνατόν – υπό προϋποθέσεις- να προκαλέσει αλλοιώσεις σε όλο το σώμα. Αυτή η κατάθεση φέρνει νέα δεδομένα, σχετικά με τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Άλλα τρία παιδιά, εκτός από το νεκρό βρέφος

Όσον αφορά στις έρευνες της αστυνομίας, στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, όπου ζουν οι δύο οικογένειες, εντοπίστηκαν άλλα τρία παιδιά: το ένα είναι βρέφος 11 μηνών και φέρεται να πρόκειται για το δίδυμο αδερφάκι του αδικοχαμένου κοριτσιού, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι των συγκατοίκων. Και τα τρία παιδιά φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και αύριο, Δευτέρα, θα εξεταστούν από ειδικούς και θα ληφθεί γενετικό υλικό τόσο από εκείνα, όσο και από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αγλαΐα Κυριακού για το νεκρό βρέφος: “Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής”.