Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισκέφτηκε στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Ε.Λ.ΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ.

0
261

Επίσκεψη στον Πρόεδρο του Ε.Λ.ΓΑ. για αποζημιώσεις σε φυτικό κεφάλαιο από ζημιογόνα αίτια (χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλα παγετό) και ενεργοποίηση του Υπομέτρου 5.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 14 – 20 και των ΠΣΕΑ για αποζημίωση παγίου κεφαλαίου και εγκαταστάσεων (θερμοκήπια, σταύλοι, αποθήκες) από ανεμοστρόβιλους και πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισκέφτηκε στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Ε.Λ.ΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Κατά της διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για τη ταχύτερη διεκπεραίωση και ενεργοποίηση των Προγραμμάτων ΠΣΕΑ και του Υπομέτρου 5.2 “Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις πάγιες εγκαταστάσεις των παραγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ε.Λ.Γ.Α ότι ξεκίνησε το εκτιμητικό έργο δηλώσεων ζημιάς για ζημιογόνα αίτια που σημειώθηκαν εντός της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2017 από χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλα, παγετό σε δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά.

Παράλληλα, όπως ο τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Γ.Α τα Υποκαταστήματα Πατρών και Αγρινίου το επόμενο 15νθημερο θα στελεχωθούν με εκτιμητές επιπλέον για την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου.

Επίσης, αναμένεται να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς έως το τέλος του τρέχοντος μηνός για ζημιογόνα αίτια του Ιουλίου 2017, εκτός των ζημιών σε καρπούζι και βιομηχανική τομάτα, όπου οι παραγωγοί μας αναμένεται να λάβουν τις αποζημιώσεις τους έως το τέλος Φεβρουαρίου 2018.

Ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τα Προγράμματα ΠΣΕΑ έτους 2016 και 2017, όπου σημειώθηκαν σημαντικότατες καταστροφές σε πάγιο κεφάλαιο και εγκαταστάσεις (θερμοκήπια, σταύλοι, αποθήκες κλπ) γεωργών και κτηνοτρόφων από ανεμοστρόβιλους και πυρκαγιές.