Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Στ. Κριμιζής ομιλιτής σε εκδήλωση στον Πύργο

0
272

Ο πρόσφατα παραιτηθείς Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένος αστροφυσικός Στ. Κριμιζής ομιλιτής σε εκδήλωση στον Πύργο.

Μετά την πολύκροτη παραίτησή του από πρόεδρος της Ελληνικής NASA, του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του για αναξιοκρατία, αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η ομιλία του στον Πύργο, το επόμενο Σάββατο 19 Μαΐου, του Σταμάτη Κριμιζή.

Η εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί πριν τις τελευταίες εξελίξεις, οργανώνεται από τον  Πολιτιστικό  Σύλλογο Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 8,30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία].

Κεντρικός ομιλίτής, όπως προαναφέρθηκε θα είναι ο  παγκοσμίου φήμης, διακεκριμένος καθηγητής, Σταμάτης Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και ομοτ.Διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.  Το θέμα της διάλεξης του

” Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα”:

-Πενήντα-τέσσερα Χρόνια επί τόπου Εξερεύνησης-

Τον εξαιρετικό ομιλητή θα προλογίσει συμπατριώτης μας επίσης διάσημος συμπατριώτης μας αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος με τίτλο ομιλίας του  “Ζωή σαν Διαστημική Οδύσσεια”

Αποσπάσματα από βιβλία του ομιλητή θα διαβάσει ο ηθοποιός και πρ.Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος

Συμμετέχει με ανάλογα τραγούδια η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πύργου

  Στην είσοδο της αίθουσας, πριν και μετά την διάλεξη, θα λειτουργήσει έκθεση έργων Αστροναυτικής και Διαστήματος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου .

 

Μετά την ομιλία ο διαπρεπής φυσικός θα απαντήσει σε ερωτήσεις.                                                                                                                  

  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.