«Ο κόσμος να στηρίξει τον Κόροιβο»

0
231

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαλιάδας από τον Κόροιβο και το Δήμο Ήλιδας, ενόψει του Ειδικού Τουρνουά Ανόδου στην Α2 Εθνική, το οποίο ξεκινάει στο κλειστό της Ήλιδας μεθαύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους και το γεγονός αυτό επιτάσσει το κλειστό να είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι του Κοροίβου.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο έφορος του τμήματος βόλεϊ του Κοροίβου, Τάκης Σάκκος, ο προπονητής Ανδρέας Γκρουμούσας και ο αρχηγός της ομάδας, Φώτης Παναγιωτάρας.

Χρ. Χριστοδουλόπουλος

«Να γεμίσει το Κλειστό»

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Χριστουδουλόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τη διοργάνωση του Ειδικού Τουρνουά Ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Ανδρών, με τη συμμετοχή και του Κοροίβου. Η διοργάνωση αυτή γίνεται και με τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας, είναι ένα σημαντικότατο γεγονός για το Δήμο καθώς από αυτή τη διοργάνωση θα ανέβουν στην Α2 οι καλύτερες ομάδες της κατηγορία τους. Θα έχουν συμμετοχή άλλοι τέσσερις Δήμοι της Ελλάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Αμαλιάδα. Θέλουμε να ανέβουν στην Α2  οι καλύτεροι, φυσικά θα θέλαμε να είναι μεταξύ αυτών και ο Κόροιβος. Πάντα, στόχος μας είναι να ανεβαίνουν κατηγορίες οι ομάδες μας. Όπως έχω πληροφορηθεί, έχει γίνει καλή δουλειά στο σύλλογο και πιστεύω πως θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση, να επικρατήσουν οι καλύτεροι και να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Καταλαβαίνουμε όλοι πως είναι να προετοιμάζεις μια ομάδα κι ένα τέτοιο γεγονός. Όλοι αυτοί που θα έρθουν, θα ήθελα να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος, να γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο από κόσμο, για να αποδείξουμε πως αξίζουμε να ανέβουμε κατηγορία».

Τάκης Σάκκος

«Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος,

 αλλά  την αξίζουμε»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τάκης Σάκκος: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ήλιδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ε.Ο.ΠΕ. και όλους τους χορηγούς,  διότι μας στηρίζουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να φέρουμε στην Αμαλιάδα μια πολύ σημαντική διοργάνωση, που στέλνει τους καλύτερους της κατηγορίας στην Α2 Εθνική και συγχρόνως θα φέρει τα παιδιά στο γήπεδο και τον κόσμο να παρακολουθήσει όλους αυτούς τους αγώνες. Οι ομάδες που θα έρθουν είναι υψηλού επιπέδου και σαφώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αυτούς τους αγώνες που έχουν τεράστια σημασία. Από την άλλη βέβαια, η διοργάνωση έρχεται σε μια στιγμή που δεν είναι καλή για την Αμαλιάδα, καθώς το τμήμα μας του μπάσκετ υποβιβάστηκε από την Α1 και αυτό μας λυπεί όλους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο τμήμα για την πορεία του μέχρι τώρα και να τους πω πως πρέπει να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν αυτό το οποίο έχουν αρχίσει. Όπως γνωρίζετε το τμήμα βόλεϊ είχε φτάσει μια ανάσα από την Α1, δεν τα κατάφερε, όμως συνεχίζει με την ίδια πίστη και το ίδιο σθένος. Η εφορία του τμήματος βόλεϊ δεν έχει αυτοσκοπό την άνοδο, έχουμε ένα μείγμα νεαρών παικτών, στηρίζουμε τον αθλητισμό της πόλης μας και έχουμε παίκτες που είναι μόνο από το τόπο μας, Αμαλιαδίτες, παίζουν αφιλοκερδώς, αφήνουν τις δουλειές τους για να φέρουν την ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βέβαια, πιστεύουμε πως η ομάδα μας είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες και θεωρούμε πως αξίζουμε την άνοδο. Δεν θα υπάρχει εισιτήριο στο γήπεδο αλλά μόνο μια οικονομική ενίσχυση και όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα μας».

Α. Γκρουμούσας

«Θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο»

Ο α. Γκρουμούσας είπε: «Κι εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές που έφεραν τη διοργάνωση στην Αμαλιάδα. Είμαστε μια ομάδα που τα πέντε τελευταία χρόνια το έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές και ελπίζουμε να το ξανακάνουμε. Έρχονται στην πόλη μας τέσσερις επίσης πρωταθλητές και ο καθένας θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις αυτό που του αναλογεί. Το βόλεϊ είναι ένα δίκαιο άθλημα. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι πως η ομάδα θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία, για να καταφέρει αυτό που όλοι θέλουμε και αυτό που ευελπιστούμε. Έχουμε μια άπειρη ομάδα, έχουμε αρκετούς παίκτες από 15 έως 18 χρονών αλλά και έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει τις κατηγορίες και τις ξέρουν. Σε αυτά τα τουρνουά παίζει ρόλο η σωματική και ψυχολογική διαχείριση, η τύχη και η μέρα. Πολύ σημαντικό για μας είναι το πρώτο παιχνίδι με τη ΓΕ. Ηρακλείου, αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Εμείς θα παίξουμε για την ιστορία μας, τη φανέλα που φοράμε που είναι βαριά και θα προσπαθήσουμε μέχρι τελευταία στιγμή να καταφέρουμε αυτό που όλοι θέλουμε. Τρεις από τις πέντε ομάδες θα προβιβαστούν και όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Θέλουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει».

Στην ερώτησή μας αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα έχει να δώσει επίσημο αγώνα ενάμιση μήνα, ο Α. Γκρουμούσας απάντησε: «Αυτό είναι αρνητικό, όμως ίσως αυτό εξισορροπείται από το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Υπάρχει ένας προβληματισμός αλλά νομίζω πως θα το ξεπεράσουμε».

Φ. Παναγιωτάρας

«Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες»

Τέλος, το λόγο πήρε ο αρχηγός του Κοροίβου, Φώτης Παναγιωτάρας, που ανέφερε: «Ως αρχηγός της ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Ήλιδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου που ανέλαβε τη διοργάνωση, αυτή τη γιορτή του βόλεϊ. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και θέλω να καλέσω το φίλαθλο κόσμο της Αμαλιάδας αλλά και ολόκληρης της Ηλείας να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή και να μας στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτούς τους αγώνες. Ειδικά την Τετάρτη που είναι ο πρώτος και πολύ καθοριστικός αγώνας για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Εμείς ως παίκτες θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και θα παλέψουμε για την άνοδο. Και πιστεύω ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα είμαστε στην Α2 Εθνική Κατηγορία».