Ο νέος υπολογισμός σύνταξης για παλιούς και νέους

0
231

«Φιδάκι» στον κόρφο των παλιών συνταξιούχων, φαίνεται να δρομολογείται από 1η Ιανουαρίου 2019, ο νέος υπολογισμός σύνταξης αυτών που βγήκαν πριν από τον Μάιο του 2016, θα «τσακίσει» στην κυριολεξία τη μεγαλύτερη μερίδα συνταξιούχων.
Αν αυτό «παντρευτεί» και με την μείωση του αφορολόγητου, το οποίο βρίσκεται στα «σκαριά», τότε οι συνταξιούχοι δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στα εγγονάκια τους ούτε «καραμέλες».
Ο σημερινός υπολογισμός σύνταξης «εξαναγκάζει» και αυτόν που έχει πάνω από 37-40 χρόνια εργασία, να παραμείνει στην δουλειά του, διότι γνωρίζει ότι οι οικονομικές του απώλειες θα είναι υπέρογκες, έναντι των συντάξιμων αποδοχών του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπαιδευτικός με 37 χρόνια υπηρεσία και εξαντλώντας την εκπαιδευτική ιεραρχία, συνταξιοδοτήθηκε με το νέο υπολογισμό, βγάζοντας κύρια σύνταξη 859 € το μήνα.
Αυτό δείχνει τον τραγέλαφο, ο οποίος θα προκύψει με το νέο υπολογισμό των συντάξεων, οδηγώντας αρκετούς συνταξιούχους στα «τάρταρα», σε οικονομική «παραζάλη», μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις τρέχουσες καθημερινές υποχρεώσεις τους (δάνεια, πάγια έξοδα κ.α.).
Ωστόσο οι κρατούντες, θα πρέπει να σταματήσουν τον εύκολο δρόμο των περικοπών, για να εξυγιανθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο κρατικός «κορβανάς», τα έσοδα στην ελληνική οικονομία θα προκύψουν μέσα από αξιόλογες επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν στη χώρα μας.
Έτσι η οικονομία θα μπορέσει να ορθοποδήσει, να σταθεί στα δικά της πόδια, πετάγοντας τα σημερινά ξύλινα πόδια της, τα οποία έχουν «πληγώσει» το σώμα και την ψυχή κάθε Έλληνα πολίτη.

γράφει ο
Παναγιώτης Σκαρτσιάρης