Ο Σαρλ Μισέλ στο ΕΚ για να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης Πέμπτη, 10 πμ (ώρα Ελλάδος)

0
130

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, θα είναι ο πέμπτος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές την Πέμπτη το πρωί.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ και ο Βέλγος πρωθυπουργός θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ΕΚ στις Βρυξέλλες (Anna Politkovskaya) την Πέμπτη στις 11.30πμ (ώρα Βελγίου).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στην ολομέλεια και τη συνέντευξη Τύπου ζωντανά μέσω του EP Live and EbS+.

Αυτή θα είναι η πέμπτη από μία σειρά συζητήσεων μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και των ευρωβουλευτών σχετικά με το μέλλον της ΕΕ. Πρώτος ηγέτης που ήρθε στο ΕΚ να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης ήταν ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ στις 17 Ιανουαρίου, δεύτερος ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, στις 6 Φεβρουαρίου, τρίτος ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στις 14 Μαρτίου και τέταρτος ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στις 17 Απριλίου.

Η επόμενη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί για τη σύνοδο ολομέλειας του Μαΐου στο Στρασβούργο με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.